Sykehjemsansatt svindlet dement mann (89)

Kvinnen er dømt til 120 dagers ubetinget fengsel for bedrageri på til sammen over 270.000 kroner.

Da politiet ransaket den tidligere sykehjemsansatte, fant de både bankkontonummer, kode og personnummeret til den demente mannen i vesken hennes.

Ansatt på sykehjem

Den 30 år gamle kvinnen var ansatt i to måneder ved et sykehjem i Østfold.

I slutten av januar og begynnelsen av februar fikk den tidligere pleieren mannen til å skrive under en bankgiro som skulle belaste kontoen hans for 170.000 kroner.

Pengene skulle overføres til den domfelte kvinnens konto, og kvinnen forklarte at mannen ønsket å låne henne pengene til utdannelse, mens banken opplyser at forklaringen de fikk var at pengene skulle brukes til kjøp av en bil.

«På grunn av beløpets størrelse må bedrageriet etter rettens mening betegnes som grovt. Retten finner det bevist at kvinnen forsettelig og med vinnings hensikt forledet mannen til å undertegne, under påskudd av at pengene skulle benyttes til bilkjøp».

Saksbehandler i banken rapporterte til sin overordnede, i stedet for å overføre pengene. Likevel dømmes kvinnen for bedrageriet.

Bosatt i USA

Kvinnen ble gjennom NAV ansatt ved sykehjemmet og jobbet der i omlag to måneder frem til arbeidsforholdet ble avsluttet 31.01.2009.

I februar i 2009 har retten konkludert med at hun fikk mannen til å ta ut kontanter i en postbank i butikk ved flere anledninger. Til sammen 107.031 kroner som hun i hovedsak puttet i egen lomme. Til mannen fortalte hun at hun skulle pusse opp kjøkkenet for ham.

Kvinnen som nå altså til sammen er dømt for ett grovt bedra, tre simple bedragerier og to simple tyverier, må betale tilbake erstatninger på 86.000 kroner. Resten av de svindlede beløpene beslagla politiet da kvinnen ble avslørt.

17 dager som hun har sittet varetektsfengslet trekkes fra fengselsstraffen.

Hun må i tillegg betale saksomkostninger på fem tusen kroner.

Det har gått nesten to år fra bedrageriene fant sted til saken kom opp for retten, men ifølge Fredrikstad tingrett er det i hovedsak kvinnens feil. Hun har flyttet til USA, og retten har ikke opplysninger om hennes tilværelse der.

Hun fikk derfor ikke strafferabatt for det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skal vurderes av Riksantikvaren

    Vikingpipa og det gamle fyrhuset i Askim er til vurdering hos eksperter hos Riksantikvaren, melder Smaalenenes Avis. Det er Østfold fylkeskommune som har bedt Riksantikvaren om å uttale seg om kulturminnets nasjonale verdi.

  • Kjørte beruset i morgentimene

    En bilist i 60-årene ble stanset klokken 07.30 i Askim sentrum, og ble målt til rundt 0,8 i promille. Mannen ble tatt inn til stasjonen for prøver.