NRK Meny
Normal

Påstand om 16 års fengsel for drap på nabo

Aktor Katharina Rise la ned påstand om 16 års fengsel for mannen som innrømmer å ha skutt og drept naboen sin med syv skudd.

Statsadvokat Katharina Rise

Statsadvokat Katharina Rise.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Aktor mener nemlig at drapet på tobarnsfaren var planlagt på forhånd, overlagt drap, mens mannens forsvarer, Gunhild Bergan, gjennom hele hovedforhandlingen argumenterte for at dette var et forsettelig drap. Altså at mannen har handlet med forsett, men ikke etter en plan som var lagt på forhånd.

– Altfor streng påstand

Drap i Mysen

Drapet skjedde i et stille nabolag i Mysen i Østfold.

Foto: Vidar Tangerud / NRK
Drap i Mysen

Kriminalteknikere fra drapet i Mysen.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

I tillegg mener Bergan at det er så mange formildende omstendigheter i saken at aktors påstand er for streng, selv med domfellelse for overlagt drap.

– Han har hele veien lagt alle kort på bordet. Og med rettspraksis tatt i betraktning er påstanden om 16 års fengsel altfor streng, selv om han skulle bli dømt for overlagt drap.

– Vi mener jo heller ikke at det er grunnlag for å påstå at dette drapet har vært planlagt, sier Bergan.

Hun la ned påstand om at mannen dømmes på mildest mulig måte for forsettelig drap, og mener en passende straff kan ligge på i underkant av ni års fengsel, på grunn av de formildende omstendighetene i saken.

Nabo og venn

Det var natt til søndag 21. februar i fjor at åtte skudd falt i et stille, rolig nabolag i Mysen. Alle var rettet mot tobarnsfar Stig Skram, sju av skuddene traff.

35-åringen som den siste uken har stått på tiltalebenken i Heggen og Frøland tingrett, var både venn og nabo til Skram.

Han har helt fra første avhør med politiet innrømmet at det var han som drepte Skram.

Ringte selv og meldte fra

Den 34-år gamle mannen meldte selv fra om drapet natt til 21. februar. Han ble pågrepet uten dramatikk på stedet.

Den drepte ble skutt med en pistol kaliber 45, et grovkalibret våpen. Drapsvåpenet var lovlig registrert på den mistenkte 34-åringen.

Den drepte tobarnsfaren kommer fra Ålesund. Han og familien var aktiv i Jehovas vitner i Mysen.

Talsmenn for menigheten uttalte til NRK at drapet er en stor tragedie for dem alle, og at de vil gjøre sitt beste for å støtte og ta hånd om familien. Mannen som skjøt skal ikke ha vært medlem av menigheten.

Se også:

Video nsps_upload_2010_2_22_11_34_33_2234.jpg

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.