Hopp til innhold

Over 10 millioner fra Østfold

Østfold har samlet inn over 10 millioner kroner i årets TV-aksjon. – Dette er helt fantastisk, sier Renate Holm fylkesaksjonsleder i Østfold

Renate Holm, fylkesleder for TV-aksjonen Østfold

Fylkesaksjonsleder i Østfold, Renate Holm, er fornøyd med østfoldingenes giverglede.

Natt til mandag var det kommet inn i alt 239.818.529 kroner til TV-aksjonen 2014. Beløpet, som er ny rekord, tilsvarer nesten 47 kroner per innbygger. I Østfold er det samlet inn over 10 millioner kroner.

– Jeg er så glad og takknemlig for alle som har gått med bøsse i dag, næringslivet som har hatt ringedugnader, foreninger og organisasjoner, skoler, kirker og menigheter som har bidratt til et fantastisk/godt resultat for TV-aksjonen og Kirkens Nødhjelp, sier Holm.

LES OGSÅ:

Mange ville gå med bøsser

Nå skal Kirkens Nødhjelp starte arbeidet med å skaffe varig tilgang til vann for over en million mennesker. Midlene fordeles på åtte land.

– Dette er helt eventyrlig, jeg er helt nummen. Årets tema «vann forandrer alt» har virkelig engasjert Norges befolkning, og jeg er både stolt og ydmyk over all støtten vi har fått. Vi gleder oss til å sette i gang arbeidet med å skaffe varig tilgang til rent vann for over en million mennesker, sier Anne-Marie Helland, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Bøssebærere har banket på de fleste dørene i Østfold fylke. Det var mange som i år ville være bøssebærere for TV-aksjonen og det var flere som meldte seg for sent til å få gå.

– Det er vanvittig hyggelig at årets aksjon har engasjert så mange mennesker. Bøssebærer telefonen har ringt i ett sett. Og i dag har nordmenn over det ganske land trosset regn og tordenvær og gått med bøsse for å skaffe vann til over en million mennesker.

Årets TV-aksjon går til Kirkens Nødhjelp og deres arbeid for å skape varig tilgang til rent vann i Etiopia, Tanzania, Sudan, Sør-Sudan, Somalia, Afghanistan, Pakistan og Haiti.