NRK Meny
Normal

Østfold-oppgjør om NM-gull

NM-finalen i innebandy spilles søndag i Ekeberghallen i Oslo. Finalen blir som i fjor et lokaloppgjør mellom Slevik og Greåker.

Slevik innebandy

Arkivbilde: Slevik innebandyklubb kan sikre seg nok et NM-gull søndag. Gutta fra Fredrikstad møter naboklubben Greåker Bulldogs IBK i finalen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Kvelden før kvelden var begge lags sportslige ledere sikre på at akkurat deres lag kommer til å vinne.

– Det blir Greåker-seier! Jeg har hørt innebandyeksperter snakke om at stillingen vil bli 6-6 og at Greåker vinner på straffer, det hadde jo vært bra reklame for innebandyen, sier en entusiastisk sportslig leder i Greåker, Thomas Beiermann, til NRK.

– Greåker er drømmemotstanderen i en NM-finale. Det finnes ikke noe lag det er deiligere å slå, men det finnes heller ikke noe lag det er verre å tape mot da, ler sportslig leder i Slevik, Ole Richard Pedersen.

– Drømmen er en reprise av fjorårets finale

Årets finalemotstandere er de samme i fjor. I 2015 endte det med 11-6 seier til laget fra Slevik i Fredrikstad.

– Drømmen er en reprise av fjorårets finale. Vi må sette høyere tempo og dra fra dem litt, men det er et godt lag vi møter i morgen, mener Pedersen.

– Jeg håper ikke det blir en reprise av fjorårets finale! Det som er veldig fint nå er at vi kan ta revansje, sier Beiermann.

Han understreker at han syns det er utrolig moro med et lokaloppgjør i finalen.

– Vi har litt mer rutine i laget i år. I fjor var det veldig mange som aldri hadde spilt finale før. Denne sesongen har vi vært i Europacup-finale, som vi vant, og fått mer rutine på å spille viktige kamper. Jeg tror ikke hjertet sitter like langt opp i halsen som det til tider gjorde i fjor.

Greåker jubler for sitt åttende norgesmesterskap.

Greåker jubler for sitt åttende Norgesmesterskap i 2009. Søndag kan de kanskje igjen feire et NM-gull.

Foto: NRK / NRK

Sesongen preget av sykdom og skader

– Jeg kan tenke meg at Greåker har større tro på at de skal slå oss i år, vi har slitt litt mer i serien i år enn tidligere, forteller Pedersen.

Han forteller at skader og sykdom preget laget i høst, før de også mistet en nøkkelspiller til Sverige.

Ole Richard Pedersen

Sportslig leder i Slevik, Ole Richard Pedersen, har troen på at hans lag vil gjenta fjorårets bragd og vinne nok et NM-gull.

Foto: Thomas Johnsen/NRK

– Han kom heldigvis tilbake i romjula. Det har vært mer stang ut enn tidligere, men vinner vi i morgen så har det jo vært nok en drømmesesong.

Slevik endte på en andreplass i serien, en plassering over motstanderne i Greåker.

– Sesongen har vært veldig opp og ned. Vi startet ekstremt bra, etter å ha trent hardt før vi skulle ut i Europa. Ved juletider ble det mye skader og sykdom, der hadde vi noen viktige kamper som vi tapte og da røk seriegullet, oppsummerer Beiermann.

Sleviks sportslige leder kan melde om en skadefri tropp før søndagens finale. I Greåker-leiren er det noen småskader og sykdom.

– Men det skal gå bra. Det er vår tur til å vinne, avslutter Beiermann.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: