Osflaten må på frierferd

Hvis ikke Arbeiderpartiet i Hobøl får Sp, Venstre, MDG og KrF med seg på lasset blir det borgerlig ordfører i Hobøl de neste fire årene.

Ordfører i Hobøl Håvard Osflaten

Forhandlinger vil vise om de andre ikke-borgerlige partiene foretrekker sittende ordfører Osflaten foran de to borgerlige utfordrerne Olav Breivik (H) I og Håvard Jensen (Frp).

Foto: Espen Torgersen / NRK

Valglogo

Arbeiderpartiet, med sittende ordfører Håvard Wennevold Osflaten i spissen, beholdt sine seks plasser i kommunestyret. Samtidig fikk Høyre to ekstra seter, og er like store. Fremskrittspartiet mistet ett sete, og sitter med fire.

De fem siste plassene i Hobøl har Sp med to, mens Venstre, MDG og KrF har ett hver. Osflaten må ha støtte fra alle, for fortsatt å være ordfører.

Mandatfordeling Hobøl

Høyre og Frp har til sammen 10 seter i Hobøls nye kommunestyre. For å få flertall, må Arbeiderpartiet få støtte av de fire andre partiene som stilte til valg.

Foto: Skjermdump, NRK / NRK/NTB

– Vi er villige til å gå i sonderinger og forhandlinger med de partiene det er naturlig å samarbeide med, sier Osflaten.

– Er det realistisk at dere får med dere alle?

– Det får forhandlingene vise, det er for tidlig å si. Men jeg opplever at vi alle har noe å snakke om. Så får vi se utover uka hvordan de forhandlingene går.

Olav eller Håvard eller Håvard?

Høyres ordførerkandidat Olav P. Breiviks svar på samme spørsmål er kort og kontant: – Nei. Det er ikke aktuelt.

Olav P. Breivik

GLEM DET: Høyres ordførerkandidat Olav P. Breivik er overrasket og ydmyk etter at Høyre klarte å øke antall plasser i kommunestyret fra fire til seks. Han tror ikke Arbeiderpartiet vil klare å få flertall.

Foto: Hobøl Høyre

– Så blir du eller Håvard Jensen (Frp) Hobøls neste ordfører?

– Vi skal ha forhandlinger og gå gjennom dette. I løpet av morgendagen så er det klart, tenker jeg. Hvem det blir får vi komme tilbake til.

– Det var et voldsomt godt hopp for Høyre, sier Breivik om valgresultatet.

– Jeg er litt overrasket over at vi klarte å få så mange, og jeg er ydmyk og takknemlig for at folk har stilt opp.

Håper på rask avklaring

Osflaten sier han håper på en avklaring med de fire andre partiene så fort som mulig.

– Teoretisk sett kan forhandlinger foregå fram til vi konstituerer det nye kommunestyret den 12. oktober. Jeg tror ikke det vil ta så lang tid, men vi må ta den tiden vi trenger. I løpet av et par uker bør dette være avklart.