NRK Meny
Normal

Lovet 2400 kr i smuglerlønn, fikk fengsel

En 28 år gammel polakk er dømt til fengsel i 75 dager for smugling av øl og sprit, men smuglerbilen blir ikke inndratt.

Tilbudet om smuglerjobben fikk den arbeidsledige to-barnsfaren på en bar i Polen. Han ble lovet 1 000 zloty, omlag 2 400 norske kroner når oppdraget var gjennomført.

I retten forklarte han at han i Sverige mottok bilen ferdig lastet med drikkevarene.

Tidlig om morgene 20. juni i år kjørte han over grensa med en WV transporter med 3 900 liter øl og 394 liter brennevin i lasten. I retten forklarte mannen at han visste at bilens norske skilter var falske.

Da han kom til tollstasjonen ved Svinesund, kjørte han på grønt. Dermed unndro han 378 250 kroner fra den norske statskassa.

Noen kilometer inne i Norge ble han pågrepet.

I Fredrikstad tingrett frafalt aktor begjæringen om inndraging av varebilen 28-åringen kjørte, fordi det ikke var han som eide bilen. Politiet har heller ikke funnet ut hvem som er eier.

Mannen godtok inndraging av smuglervarene, men han og forsvareren protesterte på aktors ønske om å ta fra ham førerkortet i to år.

De begrunnet det med at det ville gjøre det vanskelig å få jobb for polakken.

Fredrikstad tingrett kom til at tollovertredelsen til 28-åringen var grov. Og at det er en klar sammenheng mellom bruk av bil og den kriminelle virksomheten.

Han ble derfor fratatt retten til å kjøre bil i Norge i to år.

Fengslestraffen ble satt til 75 dager. Av disse hadde polakken sonet 50 dager i varetekt da dommen i Fredrikstad tingrett falt i forrige uke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.