NRK Meny
Normal

Nye grensehandelhøyder

Den sterke krona setter igjen fart i grensehandelen. Oktoberomsetningen på svensk side av Svinesund nådde nye høyder, og nå går det mot enda mer utbygging.

Grensehandel

Det selges kjøtt som aldri før til nordmenn i Sverige.

Foto: Kjell-Olav Nordberg / NRK

Ståle Løvheim, senterleder Nordby

Senterleder Ståle Løvheim ønsker å utvide senteret allerede neste år.

Foto: Rainer Prang / NRK

- I oktober har vi omsatt for 250 millioner og hatt en halv million besøkende, forteller senterleder ved Nordby shopping center, Ståle Løvheim.

Det er i følge senterlederen 72 prosent økning i forhold til samme periode i fjor.

Kjører langt for å handle

Billigere matvarer og en kronekurs på 80 gjør at folk kjører langt for å handle stort.

Det Olav Thon-eide shopping senteret på Nordby vil omsette for tre milliarder kroner i år, og det er en halv milliard mer enn forventet.

- Det er jo et stykke å kjøre, men det er fine veier hele veien, sier Karl Tore Hansen som har reist fra Risør for å handle i Sverige.

- Jeg kjøper kjøtt i store kvanta, så det blir fort at jeg handler middag for en hel måned, sier han.Vi har en del gammel bygningsmasse vi vil bytte ut med nytt.

Vil utvide mer

Senteret ble i mai utvidet med 30.000 kvadratmeter.

Les mer: Her er svenskenes nye harry-magnet

Allerede i 2010 håper senterlederen på ny utvidelse.

- Her på området har vi fortsatt mulighet til å bygge på cirka 10.000 kvadratmeter til, og det håper jeg vi kan starte med til neste år, sier Løvheim.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Promillekjørte med barn i bilen

    En kvinne i 40-åra er anmeldt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand med tre mindre barn i bilen i Sarpsborg søndag kveld. Kvinnen tilsto å ha tatt sterke medisiner. Førerkortet er beslaglagt og barnevernet er orientert, melder politiet.

    Laster Twitter-innhold
  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold