Ny politienhet skal ta narkobakmenn

Østfold-politiet trapper opp kampen mot alvorlig og organisert kriminalitet.

Heroin

Østfold politidistrikt etterforsker 40 prosent av de mest alvorlige narkotikasakene her til lands. På bildet smugles heroinen i bensintanken til en bil.

Foto: Tollvesenet

Tirsdag åpner en ny etterforskningsenhet som skal gjøre politiet bedre rustet i kampen for å oppklare- blant annet - alle de alvorlige narkotikasakene i Østfold.

Pressekonferanse ny politienhet

Fra dagens pressekonferanse om den nye politienheten på Sarpsborg politistasjon.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Går etter mottakerne

Forrige uke meldte NRK at Østfold politidistrikt etterforsker 40 prosent av de mest alvorlige narkotikasakene her til lands. Og dermed er det fylket med desidert flest tunge narkotikasaker.

Tom Erik Guttulsrød, som skal lede den nye avdelingen, forteller at etterforskere fra hele Østfold nå blir samlet ved Sarpsborg politistasjon.

– Østfold er i en særstilling i forhold til grensekriminalitet. Vi har mange alvorlige narkotikasaker og det er viktig å samle alle etterforskerne på ett sted. De får mulighet til å gjøre en bedre jobb og målet er å avdekke flere mottakerapparater, sier Guttulsrød.

LES OGSÅ: Får ikke etterforskningshjelp - Narkobakmenn slipper unna

Revisor og statsviter

Tom Erik Guttulsrød, politioverbetjent og sjef for etterretning i Østfold

Tom Erik Guttulsrød skal lede den nye enheten i Sarpsborg.

Foto: Lotte Olsen / NRK

Avdelingen skal hete Sentral etterforskning og utlendingsenhet (SEUT).

I tillegg til narkotikakriminalitet vil også grov økonomisk kriminalitet og utlendingssaker falle inn under den nye enheten.

Når de nå samler kompetansen på ett sted håper de at de vil løse enda flere saker.

– I enheten har vi også en revisor og en statsviter. Dermed kan vi jobbe på tverrs av fagområdene. Dette vil styrke etterforskningsarbeidet, sier Guttulsrød.

LES OGSÅ: