NRK Meny
Normal

Ny idrettshall i Sarpsborg

Rådmannen i Sarpsborg ønsker å bygge ny idrettshall ved Grålum skole.

 

Ny idrettshall med full håndballbane og muligheter for styrketreningsrom og bordtennisarealer er det rådmann Einar Evensen i Sarpsborg ønsker seg, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Saken opp i bystyre

Dette skjer etter at prosjektet om den store Grålumhallen har strandet. Nå tar kommunen saken i egne hender og ønsker å bygge en idrettshall ved den planlagte ungdomsskolen på Grålum.

Det er enda ikke bestemt nøyaktig hvor hallen skal ligge, hvor stor den skal være eller når den skal stå ferdig. Rådmann vil overfor bystyret i april anbefale at det utarbeides et forprosjekt for en slik hall.

Går utover kunstgresset

Kommunen eier grunnen det er snakk om, men på deler av arealet har Tune IL lagt kunstgress.

- Vi kan dessverre ikke få en hall i nærheten av skolen uten at det går på bekostning av noe, sier seksjonsleder Svein Møller i kommuneområde eiendom til Sarpsborg Arbeiderblad.

En arkitekt vil bli satt opp til å finne fram til den beste løsningen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 18:50.
  • -Uegnet for eldre og syke innsatte

    Halden fengsel er uegnet for eldre og syke innsatte. Det sier advokat Harald Otterstad. Otterstad er forsvarer for 83-åringen som ble dømt til 13,5 års ubetinget fengsel for å ha drept sin kone med gevær i parets hjem i Sarpsborg. 83-åringen søker nå om benådning på grunn av sviktende helse. Ifølge Otterstad har ikke fengselet kapasitet til å følge opp mannen. Are Høidal, Fengselsleder i Halden fengsel, vil ikke kommentere enkeltsaker, men sier det er Halden kommune som er ansvarlig for helsetjenesten i fengselet. Ellers legger Høidal til at de tilrettelegger for soning i alle livsfaser i norsk kriminalomsorg, fra ung til gammel.