NRK Meny
Normal

Nordmann savnet i Florida

En 56 år gammel sarping er meldt savnet i Florida i USA. Familien i Sarpsborg hadde kontakt med mannen siste gang i slutten av mai.

Laster kart, vennligst vent...

Mannen kjøpte en bobil i USA i februar og har reist rundt i landet noen måneder. Familien i Sarpsborg hadde jevnlig kontakt med ham fram til slutten av mai.

– Vi har mottatt en melding fra pårørende i Sarpsborg om at mannen er savnet i USA, bekrefter politiførstebetjent Daniel Holm ved etterforskningsavdelingen ved politistasjonen i Sarpsborg.

Bobilen var forlatt

Becky Herrin

Pressesjef Becky Herrin ved Sheriffkontoret i Monroe County.

Foto: Monroe County Sheriff office

Monroe County Sheriffkontor i Key West i Florida opplyser at mannen bodde i bobilen sin i oppkjørselen til en kamerat i New Jersey.

– Han ble meldt savnet til oss 8. juni, men familien hadde sist kontakt med ham 25. mai. Kameraten hans har forklart at den savnede mannen plutselig reiste 22. mai uten å fortelle hvorfor, forteller pressesjef Becky Herrin ved Sheriffkontoret i Monroe County til NRK.

Bobilen ble observert i Big Pine Key, der den hadde stått parkert på en parkeringsplass i flere dager. Bilen ble tauet til Key West og mannens sønn kontaktet politiet med en savnetmelding.

– Vi startet opp etterforskning og fant ut at han hadde bodd en natt på et feriested i Big Pine Key-området før han forsvant. Da vi undersøkte bobilen fant vi mange av mannens personlige eiendeler, en bærbar datamaskin, en mobiltelefon og en del klær, sier Herrin.

Pass og penger er borte

Det som ikke ble funnet var mannens pass, penger, nøkler og en annen mobiltelefon som politiet vet at mannen disponerer.

Sheriffkontoret har gått ut med etterlysning til både media og sine egne Facebooksider og ber publikum i distriktet ta kontakt dersom de har informasjon om saken.

– Vi har dessverre ikke fått noen tips om forsvinningen. Vi håper at noen har sett ham eller vet noe. Vi har én etterforsker på saken, men alle politibetjentene i området vet om at han er savnet, og vil holde øynene åpne for ham, avslutter Herrin.

NRK har vært i kontakt med mannens sønn. Han ønsker ikke å kommentere saken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.