NRK Meny
Normal

Nei til Nye Melløs Stadion

Rådmannen i Moss ønsker ikke at kommunen skal ta på seg de store økonomiske kostnadene nye Melløs stadion fører med seg.

Nye Melløs Stadion i Moss
Foto: Multiconsult

Det nye stadionanlegget i Moss ligger an til å få en prislapp på 215 millioner kroner , og i begynnelsen av juni behandles saken politisk i Skole-, oppvekst- og kultur-utvalget i kommunen.

Det er Moss Avis som skriver at rådmann Hans Birkeland vil innstille på at kommunen ikke skal ta på seg de store økonomiske forpliktelsene utbyggingen medfører, da det kan gå ut over andre kommunale oppgaver.

– Det er en total økonomisk vurdering, blant annet sett i forhold til andre prioriterte oppgaver og prosjekter kommunen har. Et nytt fotballstadion i denne prisklassen er et økonomisk løft vi ikke kan utsette oss for nå, sier Birkeland til Moss Avis.

Usikker på MFK

Rådmannen mener det er en altfor stor økonomisk risiko knyttet til prosjektet.

– Det er for høy grad av opplåning. Det vil gi for betydelige kostnader å betjene lånet. Dessuten er vi usikre på om Moss Fotballklubb er i stand til å betjene sin del av de økonomiske forpliktelsene, sier Birkeland til avisen.

Det planlagte anlegget skal ha plass til 8 500 tilskuere og tilfredsstille fotballforbundets krav til eliteserieanlegg. Gamle Melløs Stadion skal fremdeles bevares og i hovedsak brukes av friidrettsutøvere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mål for Elyounoussi

    Mohamed Elyonoussi tegnet seg på scoringslisten for Basel etter 25 minutter av oppgjøret mot Grasshopper i den sveitsiske ligaen. Målet var sarpingens femte nettkjenning for sesongen. Basel vant til slutt kampen 2-0.

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue