NRK Meny
Normal

Nå kommer gratis internett på bussen

Østfold kollektivtrafikk håper at passasjerene på blant annet Glommaringen skal få gratis WiFi i løpet av februar.

Mobiltelefon

Snart vil det bli mulig for busspassasjerer i Østfold å surfe gratis på mobieln.

Foto: Robert F. Bukaty / Ap

Allerede i dag pågår det testing av trådløst nettverk i noen av bussene på rute 200 Glommaringen, 465 Mysen-Askim-Sarpsborg og 100 Halden-Fredrikstad-Moss.

Men Østfold kollektivtrafikk jobber for at alle bussene på disse rutene skal få gratis trådløst inernett i løpet av høsten. I tillegg vil tjenesten omfatte rute 400 mellom Halden-Sarpsborg-Moss, skriver de på ostfold-kollektiv.no.

– Vi håper at dette bidrar til flere og mer fornøyde kunder på bussen nå når kundene kan bruke internett på bussen omtrent som hjemme, sier Kjetil Gaulen i Østfold kollektivtrafikk til Fredriksstad Blad.

Tjenesten vil være åpen, gratis og foreløpig uten registrering eller pålogging. Ifølge Fredriksstad Blad blir kostnaden for Østfold kollektivtrafikk 200-300.000 kroner per år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Starter interkommunalt havneselskap

    I dag bestemte kommunene i Nedre Glomma-regionen å slå seg sammen til et interkommunalt havneselskap. Avtalen ble undertegnet i dag og vil starte opp etter nyttår. Både Sarpsborg og Hvaler ser store fordeler med et samarbeid med Borg havn i Fredrikstad. Sammenslåingen vil også kunne merkes for de med fritidsbåter, forteller styreleder Siri Martinsen

  • Verner skogsområder

    Regjeringen har i dag verna 49 nye skogsområde i ti fylker. To av områdene er i Østfold, begge disse i Halden. Dette gjelder Svantjern naturreservat og Vestfjella naturreservat som får utvidet verneområde. Områdene inngår i arbeidet med frivillig vern av privateid skog.