NRK Meny

Nå blir det færre Østfoldkommuner

Stortinget slår sammen tre Østfoldkommuner i dag. Moss og Rygge blir en kommune, mens Rømskog går ut av Østfold, og blir en del av Aurskog/Høland. Det er også flertall for å slå sammen Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad. Stein Erik Lauvås og resten av Arbeiderpartiet vil stemme mot at Spydeberg blir innlemmet i en storkommune, da det blir oppfattet som en tvunget sammenslåing.

Stortinget
Foto: Per Øyvind Fange / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.