NRK Meny
Normal

Mystisk virus stanser hesteshow

Flere av hestene ved Askim rideklubb har blitt rammet av et virus, og helgens landsstevne i sprangridning blir derfor avlyst for å hindre smitte.

Et hestevirus stopper landstevne i Askim. Flere av hestene ved Askim rideklubb har blitt syke og klubben har derfor avlyst helgens landsstevne i sprangridning for å hindre smitte.

SYKE: Fire hester ved Askim Rideklubb har blitt syke av et uvanlig virus. Se TV-innslaget her! Reporter: Beate Grøndahl. Foto/redigering: Shemsi Bunjaku.

Til helgen skulle klubben arrangere et stort elitestevne i Askim. Men så ble fire hester syke og et mystisk virus har ført til at det hele må avlyses, skriver Smaalenenes Avis.

Marit Bergli, Askim Rideklubb

KARANTENE: Askim Rideklubb har pålagt seg selv karantene, forteller Marit Bergli.

Foto: Beate Grøndahl / NRK

Marit Bergli i Askim Rideklubb sier de ikke vet hvor mange hester som er smittet totalt.

– Hestevelferd er det absolutt viktigste, og det dreier seg om hele landet som kunne fått med seg smitten hjem til sine staller, sier hun til NRK.

I tillegg til å avlyse stevnet har rideklubben pålagt seg selv karantene.

– Ingen hester reiser ut fra oss, sier Bergli.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».