NRK Meny
Normal

Nå er de i gang i Moss

Moss skiklubb startet kunstsnøproduksjon for første gang mandag kveld, men det er usikkert når skiløperne får slippe til.

Kunstsnøproduksjon i Mossemarka

Kunstsnøproduksjonen er godt i gang i Mossemarka. Slik så det ut tirsdag kveld.

Foto: Claus Koren / Moss skiklubb

– Det hadde vært moro å åpne til jul eller i romjula, sier leder i Moss Skiklubb, Claus Koren.

Kunstsnøproduksjonen er i gang, men med mildvær i sikte de neste dagene er det usikkert når de klarer å lage ferdig en løype på en eller to kilometer.

Kunstsnøløypa på tre kilometer starter ved Norødegården, 500 meter fra kjøpesenteret ved Mosseporten. Den er anlagt i tilknytning til eksisterende lysløyper i Mossemarka.

Kunstsnøproduksjon i Mossemarka

Mandag startet Moss skiklubb produksjon av kunstsnø for aller første gang

Foto: Claus Koren / Moss skiklubb

Som ellers i Østfold har snøforholdene variert veldig fra år til år.

–Jeg er sikker på at anlegget vil bety mye for rekruttering av barn og ungdom og ikke minst for en ivrig stamme av seniorer som går turrenn og trener mye.

Koren forteller at kunstsnøanlegget har kostet klubben 6–7 millioner i spillemidler, dugnad, gaver og penger fra sponsorer.

Planlegger rulleskianlegg

Nå forbereder klubben søknader om økonomisk støtte til å anlegge rulleskiløype i et par kilometer av kunstsnøanlegget. Arbeidene er beregnet til å koste drøyt 3 millioner kroner.

Klubben har fått tillatelse til å asfaltere. Det var diskusjoner siden anlegget ligger i Mossemarka, men politikerne landet på at fordelene er større enn ulempene.

–Det ligger i et område med stor aktivitet og det går ikke langt innover i marka, så jeg tror det er å anse som bare positivt.

Gang og sykkelsti en fordel

Koren ser fram til å ha et tilbud til skiløpere gjennom hele året.

Han framhever at rulleskianlegget skal ligge 300 meter fra den nye gang og sykkelstien som bygges fra Mosseporten til Våler.

–Klarer vi å knytte de sammen får vi et mye større og bedre område til rulleskigåing, så det ser vi på som en ekstra stor fordel i denne sammenheng.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha østersdugnad langs kysten

    Tusenvis av oss ble med for å rense strendene for søppel, nå vil Oslofjordens Friluftsråd ha folk til å plukke stillehavsøsters. Arten har etablert seg med rekordfart langs hele Østfoldkysten. Friluftsrådets direktør Rune Svensson håper folk stiller opp på denne ryddeaksjonen også.

    Hånd med stillehavsøsters
    Foto: Trausti Sigurdsson
  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.