NRK Meny
Normal

Moss billigste by

Moss er Østfolds billigste by å bo i. Men fra nyttår blir det dyrere.

Parkteatret i Moss
Foto: NRK

Hvert år betaler østfoldinger inn tusenvis av kroner i kommunale avgifter.

Våler er dyrest i Østfold når det gjelder de kommunale avgiftene og Moss er den billigste kommunen, men det er enn så lenge.

Seks tusen i forskjell

Hvor mye man må betale i kommunale avgifter avhenger av hvor man bor. Det er nesten seks tusen kroner billigere å bo i den billigste kommunen enn i den dyreste.

Moss er den billigste kommunen å bo i når det gjelder kommunale avgifter, men det er kun fram til nyttår.

- Det blir en god del dyrere, sier Willy Rørvik som jobber med kommunale avgifter i Moss kommune.

I tre år har mossingene nytt godt av at en pott med penger. Disse pengene skulle brukes til nye rør, men har blitt tilbakebetalt til forbrukerne gjennom lavere avgifter.

- Vi hadde et fond på omtrent 50 millioner kroner som skulle tilbakebetales til forbrukerne, i form av lavere kommunale avgifter, sier han.

Dobbelt så dyrt etter nyttår

Men fra nyttår vil Moss igjen være tilbake i det øvre prissjiktet på kommunale avgifter.

- Vi har 16.63 per kubikk nå og det vil ligge 30 kroner etter nyttår. Da ligger vi innenfor det området vi tror at avgiftene for 2008 vil ligge på. Det blir nesten dobbelt så dyrt, sier han.

Våler verstingkommunen

Likevel vil prisene i Moss ligge betydelig lavere enn i verstingkommunen Våler.

- Hovedgrunnen er at vi er en typisk landkommune. Vi har annen type bosetting enn i byer, forholdsvis lite innbyggere og da får vi lange ledningsstrekk og mange pumpestasjoner i forhold til de innbyggerne som skal være med å betale for tjenesten, sier Knut Erik Hersleth, virksomhetsleder i Våler kommune.

Og prisen kommer også til å gå litt opp i Våler etter nyttår, men Knut Erik Hersleth i kommunen tør ikke å si hvor mye før budsjettet for neste år er klart.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mente kylling ikke var kjøtt

    En 51 år gammel mann må betale 25.000 kroner i bot for å ha smuglet over 300 kilo kyllingkjøtt over grensen ved Ørje sommeren 2016. Mannen mente kylling ikke var å anse som kjøtt.

  • Hesten er reddet opp av myra

    Hesten som hadde satt seg fast i en myr i Degernes i Rakkestad er nå reddet. Alt står bra til melder Brannvesenet.