Martin Wiig senket moderklubben

Innbytter og Bodøværing Martin Wiig ble matchvinner da Sarpsborg 08 slo Bodø/Glimt 2-1 søndag kveld.

Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt

–Jeg har slitt med skader i hele år og har nesten ikke spilt. Jeg fikk en strekk tidlig i sesongen. Da jeg var kvitt den, fikk jeg en stempling. Derfor var jeg ikke klar til å starte kampen mot Bodø/Glimt. Ingenting er bedre enn at jeg får avgjøre som innbytter, sier Wiig til NRK.

Martin Wiig er født og oppvokst i Bodø og spilte i klubben fram til han var 15 år. Søndag kveld senket han moderklubben med et vakkert hodestøt fire minutter før slutt.

–Det er det her du går og gleder deg til når du driver med kjedelig opptrening etter skade. Det er jo å spille og score mål jeg har lyst til, så jeg går helt klart og legger meg med et smil i kveld, sier matchvinneren.

Det skal også legges til at innlegget fra Kristoffer Tokstad var av den vakre sorten, også han kom inn som innbytter. Sånn sett kan man si at Brian Deane var heldig med sine disponeringer i kampen.

Martin Wiig

Martin Wiig kom inn fra innbytterbenken og senket moderklubben.

Bojan med orginal feiring

Bojan Zajic er blitt en slags helt i Sarpsborg. Og etter 22 minutter spørs det om ikke heltestatusen vokste ennå et hakk. Zajic fikk ballen på sekstenmeteren, la ballen til rette på ett touch, før han feiet ballen opp i krysset på den neste berøringen. En vakker scoringen av serberen.

I tillegg vartet Bojan opp med en feiring av de sjeldne. Han satte seg rett og slett ned på et ledig sete på barnetribunen og applauderte sin egen scoring sammen med supporterne.

Sarpsborg 08 kontrollerte kampen etter scoringen og kunne økt ledelsen. Først da Bojan Zajic testet kanonen igjen med et skudd som strøk tverrliggeren og så da Tom Erik Breive strøk kryss-stolpen noen minutter senere.

Bodø/Glimt var svært tamme før pause, men skapte alikevel to gedigne målsjanser. Nærmest var Vieux Yakhya Sanè da han headet ballen utenfor åpent mål etter en dødball minuttet før pause.

Ny kanonkule

Det var de vakre scoringers kamp i Sarpsborg søndag kveld. Og Bodø/Glimts Pape Alioune Ndiaye ville ikke være noe dårligere enn Zajic da han banket ballen i krysset etter 66 minutters spill og sørget for 1-1.

Fram til da hadde Sarpsborg 08 kontrollert kampen og hadde blant annet en ypperlig mulighet til å øke ledelsen da Franck Dja Djedje på merkelig vis klarte å sette ballen utenfor fra tre meter.

Innbytterne avgjorde

Spillet bølget frem og tilbake etter utligningen og begge lag hadde muligheter til å avgjøre. Men det var altså innbytter Martin Wiig som skulle få æren av å avgjøre det hele. Kristoffer Tokstad fikk plass på høyrekanten og serverte Wiig med et utsøkt innlegg. Wiig takket for tillitten og headet ballen utagbart i mål bak den tidligere FFK-keeperen Lasse Staw.

–Vi ble litt baktunge i andre omgang og de får en fortjent utligning. Men vi kjemper oss tilbake i kampen og får med oss tre deilige poeng. Nå har vi to seire etter ferien og det er den rekka vi skal fortsette på, sier kaptein Ole Heieren Hansen.

Ole Heieren Hansen

Ole Heieren Hansen var fornøyd med seier over Bodø/Glimt.

Dermed er Sarpsborg 08 fortsatt ubeseiret på eget kunstgress denne sesongen.

Avskjed for Samuel

For Aaron Samuel ble det en siste opptreden på Sarpsborg Stadion. I morgen setter Nigerianeren seg på flyet til Kina, der han starter et nytt fotballeventyr for klubben Guangzhou, som trenes av den svenske trenerlegenden Sven Göran Eriksson.

–Ja, dette var min siste kamp for klubben. Jeg synes det er trist, men jeg gleder meg, og jeg tror det er bra for klubben, sier Samuel.

Samuel har spilt 37 kamper for Sarpsborg 08 siden overgangen fra Vålerenga i fjor sommer. På de kampene har han notert seg for 10 seriemål og 2 cupmål. Begge de to cupmålene kom da laget slo Start 3-2 og tok seg til kvartfinalen i cupen for aller første gang i klubbens histrorie.

Det kommer til å bli en fin erfaring for meg. Jeg tror jeg skal klare det bra. Det blir vanskelig å spille i den kinesiske ligaen, men det skal jeg klare. Det er trist å forlate Sarpsborg, men sånn er fotball. Nå gleder jeg meg til et nytt eventyr, avslutter Samuel.

Aaron Samuel Olanare

Aaron Samuel har scoret sitt siste mål for Sarpsborg 08. Nå venter et nytt fotballeventyr i Kina.