NRK Meny
Normal

Skjøt med revolver under ran

En mann i 20-årene er pågrepet for væpnet ran av en nettbutikk på Greåker i Sarpsborg. Mannen skal ha skutt i lufta med en revolver og truet til seg varer.

Ran på Greåker

Det var nettbutikken superkul.no som ble ranet like før klokken halv elleve i morges.

Foto: Tomas Berger / NRK

Politiet fikk melding om hendelsen kl 10:20.

– Det er en person som har kommet inn i en butikk på Greåker og skutt ett skudd i lufta med en revolver. Han truet til seg diverse varer fra butikken, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Runar Eriksen.

Deretter kjørte mannen av gårde i en stjålet bil.

– Vi var heldige og fikk observasjon av bilen fra en patrulje på E6. Vi fulgte etter og klarte å stoppe han i Vestby næringspark, sier Eriksen.

Etterlyser vitner

I en pressemelding sendt ut litt før kl 13.00 skriver politiet at de har gjort funn i bilen.

– Det er gjort funn i bilen som knytter den mistenkte gjerningsmannen til ranet. Det er funnet både våpen og gjenstander fra forretningen i bilen, opplyser operasjonsleder Runar Skallerud Eriksen ved Østfold politidistrikt.

Ran Greåker

Innsatsleder Arve Hermansen forteller at pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Foto: Tomas Berger / NRK

Mannen er en kjenning av politiet.

– Det er en person som er veldig godt kjent for oss. Han har gjort mye kriminelt tidligere, vi har mange saker liggende på han, sier Eriksen.

Politiet har fire vitner til hendelsen, men etterlyser flere vitner. De vet foreløpig ikke hvor mange som var i butikken da ranet skjedde. Ingen ble fysisk skadet. Det skal være bedriften superkul.no som ble ranet, men politiet vet foreløpig ikke hvor mye raneren fikk med seg av verdi.

– Det er en form for nettbutikk, men jeg vet ikke mer enn det foreløpig, sier Eriksen.

Skal avhøres

Politiet fortsetter nå etterforskningen av ranet.

Ran på Greåker

Politiet har sperret av området rundt nettbutikken superkul.no. De fortsetter med tekniske undersøkelser utover dagen.

Foto: Tomas Berger / NRK

– Nå skal vi avhøre den pågrepne mannen og de andre vitnene. Bilen han stjal har vi tatt i beslag. Vi skal gjøre tekniske undersøkelser av bilen og åstedet. Det er masse arbeid som gjentsår, men vi er 90 prosent sikre på at vi har tatt riktig gjerningsmann, sier Eriksen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22.55-nyhetene

    Bengt-Eigil Ruud gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokken 22.55

  • Barnehagene gikk 12 mill i minus

    Barnehageetaten i Fredrikstad hadde i fjor et underskudd på 11,9 millioner kroner. Det melder Fredriksstad Blad. Avisen skriver at underskuddet kunne vært enda større, men etaten fikk tilført 5,4 millioner kroner fra andre virksomheter i seksjonen.