NRK Meny
Normal

Mann omkom i båtulykke ved Hankø

En mann er bekreftet omkommet etter en båtulykke ved Hankø i Østfold.

Nødetater Hankø

Tidlig søndag ettermiddag ble den omkomne tatt i land ved Hankø marina.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Alarmen gikk i ni-tiden i morges, da en person varslet politiet om at en RIB sto kjørt fast i en stake på østsiden av Hankø.

– Båten hadde store skader. Etter noe tid ble det klokken 10.25 funnet en død mann i vannet, ikke langt unna. Vi vet hvem dette er, og de pårørende er varslet, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Østfold politidistrikt.

Ifølge Haugen kommer mannen fra Lillehammer-området. Politiet jobber nå med tekniske undersøkelser og prater med vitner i området.

Sindre Dahlstrøm, Øst politidistrikt

– Vi fortsatte søket etter funnet med tanke på at det kunne være flere i båten. Ingenting tyder på det nå, og overflatesøket er avsluttet, sier innsatslederen, politioverbetjent Sindre Dahlstrøm.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

– Vi har ingen grunn til å tro at det var flere om bord. Likevel har helikopter og båter gjennomført et overflatesøk, uten funn, sier han.

– Hadde stor fart

Klokken 10:34 meldte Hovedredningssentralen i Sør-Norge at en person var hentet opp av vannet i Hankøsundet av redningsskøyta «Horn Rescue».

– Båten har hatt stor fart, og er rimelig knust. Etter litt søk fant vi en person i sjøen. I første omgang må vi gå ut fra at dette rett og slett er en feilnavigering, sier skipper Pål Erik Bustgaard til NRK.

Både Hovedredningssentralen og politiet bekrefter at båten er en utleiebåt. Den ble trolig leid i Tønsberg lørdag kveld, sier vakthavende redningsleder Johan Mannsåker i Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Ulykken har skjedd natt til søndag eller tidlig søndag morgen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.