NRK Meny
Normal

Mange har mistet «lappen» denne uken

I løpet av det siste døgnet har Utrykningspolitiet tatt førerkortet fra fire bilførere på E18 ved Ørje i Marker. Den siste uken er det blitt beslaglagt mange førerkort på østfoldveiene.

Laserkontroll

Fra en fartskontroll på E18 i Marker.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

I morgentimene i dag var det to bilførere som måtte levere fra seg førerkortet på Ørje.

Litt før klokken åtte ble en bilfører tatt for å kjøre i 116,84 kilometer i timen i 80-sonen på E18 ved Ørje. Det er akkurat over grensen for førerkortbeslag: Den ligger på 116 kilometer i timen. Føreren var svensk, og det betyr at vedkommende får kjøreforbud i Norge i noen måneder, i tillegg til en bot.

Laster Twitter-innhold

Kort tid senere ble en tatt for å kjøre i 113 kilometer i timen. Vedkommende hadde prikker i førerkortet fra før, og må dermed belage seg på et halvt år uten førerkort.

Akkurat over beslagsgrensen

Torsdag ettermiddag tok Utrykningspolitiet to førerkort på E18 i Marker. Ved halv ett-tiden ble en stanset etter å ha kjørt i 123 kilometer i timen. En time senere ble en bilfører stanset etter å ha kjørt i 116,7, altså akkurat over grensen for førerkortbeslag.

Onsdag ettermiddag ble en bilist stanset etter å ha kjørt i 105 kilometer i timen i 80-sonen ved Ørje. Utrykningspolitiet beslagla førerkortet fordi vedkommende hadde for mange prikker fra før.

Laster Twitter-innhold

Tirsdag ble en mann i 60-årene stanset av Utrykningspolitiet ved Ørje. Hastigheten var målt til 116 kilometer i timen, men mannen hadde foretatt en uaktsom forbikjøring. Derfor måtte mannen levere fra seg førerkortet.

Onsdag gjennomførte Utrykningspolitiet en kontroll i Stasjonsbyen i Skjeberg i Sarpsborg. Da var det to bilførere som mistet førerkortet, begge etter å ha kjørt i 77 kilometer i timen i 50-sone.

Kjørte for nær på E6

Torsdag tok Utrykningspolitiet førerkortet fra to lastebilsjåfører på E6 gjennom Østfold. Begge ble stanset fordi de kjørte alt for nær kjøretøyet foran.

Laster Twitter-innhold

Torsdag ble det gjennomført en fartskontroll på fylkesvei 115, Storveien gjennom Skiptvet. I 50-sonen fikk ni forelegg for å kjøre for fort i tillegg til at to mistet førerkortet. Den høyeste hastigheten som ble registrert var 87 kilometer pr. time.

De som blir tatt for å kjøre mellom 16 og 20 km/t for fort der fartsgrensen er 70 eller høyere får to prikker i førerkortet. De som kjører mer enn 21 km/t for fort der fartsgrensen er 70 eller høyere får tre prikker.

Den som får åtte prikker eller mer i løpet av en periode på tre år mister førerkortet for en periode på seks måneder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.