NRK Meny
Normal

Lover trygg skolevei

Høy fart, dårlig belysning og lite oppmerksomme bilister førte til at skoleledelsen ved Hafslundsøy barneskole i Sarpsborg vurderte å fjerne skolepatruljen. Nå lover fylkeskommunen forbedring.

Skolepatruljen

Skolepatruljen følte ikke at bilistene så dem. Nå skal gangfeltet opphøyes.

Foto: Odd Skjerdal / NRK

Tidligere i høst mente både foreldre og skoleledelsen ved Hafslundsøy barneskole at det var farlig for elevene å stå skolepatrulje. Nå har fylkeskommunen sett på saken og lover å iverksette tiltak.

– Vi er veldig fornøyde. Nå foreslås det et opphøyet gangfelt. Det vil senke farten til bilistene, sier Maryan Lundskog Aasberg, rektor ved skolen, til NRK.

Maryan Lundskog Aasberg, rektor ved Hafslundsøy barneskole

Rektor ved Hafslundsøy barneskole Maryan Lundskog Aasberg er fornøyd med de foreslåtte tiltakene.

Skolepatruljen som står ved krysset, meldte om biler som ikke stoppet, og derfor vurderte ledelsen å fjerne skolepatruljen.

Tidligere var det også to busslommer langs veien, men etter at disse ble fjernet, opplevde skoleledelsen og barna flere skumle forbikjøringer.

– At busslommene blir tilbakeført er positivt. Da blir det færre forbikjøringer av bussen, og det er positivt, sier rektoren.

Nå skal det bli trygt

Lederen i samferdselskomiteen i fylkeskommunen, Olav Moe (KrF), ble først oppmerksom på saken etter å ha snakket med NRK tidligere i høst. Da lovet han en befaring. Den ble gjennomført fredag.

– Nå foreslår vi et opphøyet gangfelt og bedre belysning. Da senkes farten, og barna blir sett, sier han til NRK.

Olav Moe (KrF)

Lederen i samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe, tar bekymringene på alvor.

Foto: Birger Kjølberg

Han satser på at tiltakene er klare til skolestart neste høst.

– Det er alvorlig at barna opplever krysset som skummelt. Nå må vi få ting i orden, men disse tingene tar dessverre litt tid. Målet er at det er klart neste høst, sier Moe.

Rektoren er fornøyd med at skolen ble hørt.

– For oss er det viktigste at elevene kommer seg trygt til og fra skolen, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue
  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.