NRK Meny
Normal

Lokalradioer på DAB i Østfold

DAB-nettet i Østfold er bygget ut i Halden, Sarpsborg, Fredrikstad og Moss.

DAB-radio
Foto: Kari Nygard Tvilde / NRK

Strømme

Leif Strømme i Radio Prime

Det betyr at du nå kan høre lokalradio på det digitale nettet.

– Vi gleder oss til å ta ett skritt inn i fremtiden, på denne måten har vi sikret at Østfoldingene kan få god lokalradio også i årene som kommer, sier ansvarlig redaktør, Leif Strømme i Radio Prime.

Med DAB kan du nå høre på din lokalradio i hele fylket, ikke bare i området hvor radiokanalen befinner seg.

Nettet dekker rundt 300 000 mennesker, og gir god dekning langs de største veiene slik at du kan høre lokale kanaler sammenhengende fra Oslo til svenskegrensa. Kanalene kommer i tillegg til 22 riksdekkende kanaler.

Etter planen skal FM-nettet slukkes i 2017, og etter dette vil man bare kunne lytte til radio på internett, digital-tv eller via en DAB-radio. Tidspunktet for slukking skal endelig bestemmes neste år av Kulturdepartementet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Arbeidsulykke i Fredrikstad

    Nødetatene har rykket ut etter melding om en arbeidsulykke på Råbekken i Fredrikstad. Ifølge Fredriksstad Blad skal en person ha fått klemt armen i en masking. Et Sea King-redningshelikopter har også blitt sendt til stedet.

  • E6 åpnet etter trafikkuhell

    E6 ved Missingmyr i Råde er åpen for trafikk etter trafikkuhell. Veien i retning nord var i en periode stengt i ett felt etter at en bil kjørte i midtdeleren.