NRK Meny
Normal

Leteaksjon i Sarpsborg – Kvinne funnet i god behold

En kvinne i 20-årene er kommet til rette etter store leteaksjoner i Sarpsborg morgentimene og i natt.

Trøsken-drapet

Stor leteaksjon etter kvinne forsvunnet i Trøsken i Sarpsborg pågår nå.

Det skal ha vært en uoverensstemmelse innad i familien som gjorde at kvinnen i 20-årene forsvant fra sitt hjem i Trøsken i Sarpsborg julaften rundt halv fem-tiden julaften. Da familien ikke oppnådde kontakt, ringte de politiet som har avsatt politipatruljer til å lete etter kvinnen i hele natt. Også et Sea King-helikopter har vært med i leteaksjonen.

– Vi fortsatte leteaksjonen utover morgentimene, men kvinnen er nå heldigvis kommet til rette. Hun kom gående langs veien og traff på letemannskapet hvorpå hun meldte seg selv.

Det forteller operasjonsleder Tom Sandberg ved Politiet Østfold.

Laster kart, vennligst vent...

Det er fra dette området, nord for Sarpsborg, kvinnen har forsvunnet.

Friluftskvinne

Kvinnen skal være svært godt vant med natur og friluft og forsvant fra hjemmet iført fjellsko, treningsbukser og tursekk. Ifølge politiet sov hun over i en fiskebod ikke langt fra hjemmet.

På vei hjem fra boden kom hun over patruljer fra Norske Redningshunder som var i gang med letingen, 300 meter fra hjemmet.

– Hun blir nå kjørt hjem for en dusj, også kommer vi til å ta en alvorsprat med henne. Hun har ikke gjort noe ulovlig, men det er et stort apparat som blir satt i gang når man forsvinner på den måten. I tillegg er det naturlig å reagere når det surrer et helikopter over deg i flere timer, avslutter operasjonsleder Sandberg.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.