Overproduksjon av kylling førte
for sommeren.Bedre tider
Men nå kan det se ut som om situasjonen er i ferd med å snu, det sier fabrikkdirektør ved Nortura Hærland, Kai Fjeld.
– Produsentene roet ned produksjonen en periode, men nå ser vi at det går oppover igjen. Det er veldig positivt for markedet. I dag ligger forbruket på 17-18 kilo per år, men er vel ikke urealistisk å si vi skal tre -fire kilo til opp, sier Fjeld til NRK.
LES:
Spiste mindre
Til tross for lysere tider i møte, Kyllingprodusent David Koth-Nordbye innrømmer at det har vært tøffe tider i kyllingbransjen.
– Det har vært direkte tapsbringende, bekrefter produsenten overfor NRK.
Da nordmenn ikke spiste så mye kylling som forventet, førte dette til at produsentene måtte redusere produksjonen med 6 prosent sammenlignet med fjoråret .
LES OGSÅ:
Betaler for lagring
I tillegg hadde Nortura nærmere 3 millioner kylling på lager. Dette måtte produsentene betale for.
– Vi blir straffet med 50 øre for hver kilo som lagres. Det svir på pungen, sier Koht-Nordbye.