– 20 millioner til veivedlikehold holder ikke

Taxisjåfør Arne Skjeppe er skuffet over de foreslåtte bevilgningene til veivedlikehold i Østfold. NHO og Høyre er heller ikke imponert over regjeringen.

Arne Skjeppe

Taxieier i Mysen, Arne Skjeppe, synes det høres lite ut med 20 millioner til veivedlikehold.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

I dag ble det klart at staten vil øke overføringene til fylkeskommunen med 100 millioner, og at regjeringen forventer at det brukes opp mot 20 millioner av disse til vedlikehold av fylkesveier.

– Trenger mer

Taxisjåfør Arne Skjeppe i Mysen er storforbruker av veiene i Østfold. Hvert år kjører han 2,5 ganger rundt ekvator, rundt 100.000 kilometer.

Han vet bedre enn de fleste hvor mange dårlige veier det er i fylket og er skuffet over at det ikke skal satses mer på veivedlikehold neste år.

– Jeg hadde på forhånd håpet de skulle prioritere veier, men 20 millioner til veivedlikehold virker å være for lite, sier Skjeppe til NRK.no.

Han får støtte av NHO-sjefen i Østfold, Espen N. Evensen.

– 20 millioner er ikke mye når det gjelder fylkesveinettet. Vedlikeholdsutfordringene der er store. Vi skal selvsagt jobbe sammen med fylkeskommunen for å finne ut hvordan pengene kan brukes på en fornuftig måte, men på lengre sikt trenger vi mer, sier Evensen.

LES OGSÅ:

Må prioritere

Det er fylkespolitikerne som til slutt skal avgjøre om det blir 20 millioner kroner til veivedlikehold i Østfold.

Per-Inge Bjerknes (Sp), som er leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, kan ikke love noe på forhånd.

– Nå må fylkestinget først sette seg inn i hvilke overføringer vi får og hvilke utfordringer vi har. Så er det en prioriteringssak hvor mye som går til fylkesveiene til slutt, sier Bjerknes til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Mye å ta igjen

Påtroppende ordfører for Høyre i Moss, Tage Pettersen, er ikke imponert.

– Etterslepet når det gjelder vedlikehold på Østfold-veiene er stort. Vi har mye å ta igjen og det er lite eller ingen penger i budsjettet som ble lagt frem i dag, sier Pettersen.

Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) mener budsjettet ikke åpner for mye nysatsing i kommune og fylke.

– Dette er et stramt budsjett og det er ikke nok til å ta unna etterslepet på veivedlikehold, sier han.