NRK Meny
Normal

Kraftig økning i konkurser

Nest størst økning i Østfold.

Brødrene Diskerud er konkurs

Slakteren Brødrene Diskerud i Mysen er blant bedriftene som gikk konkurs i Østfold i løpet av 2013.

Foto: Glenn Thomas Nilsen

2013 bød på en økning på 16,6 prosent i antallet konkurser og tvangsavviklinger i Norge, ifølge en pressemelding fra Brønnøysundregistrene.

5.530 foretak måtte gi seg i 2013, året før var det 4.741. Siden april ble det hver eneste måned registrert økning i konkurstallene.

– For første gang siden 2009 har vi opplevd et år med økning i konkurstallene, sier underdirektør Karl Erik Rørmark ved Konkursregisteret.

Antallet konkurser i Østfold steg med 26,1 prosent i fjor og Østfold er dermed det fylket i Norge med nest størst økning i konkurstallene. Hedmark har hatt størst økning med 26,8 prosent.

Blant bedriftene som har gått konkurs i Østfold i år var den historiske slakteren «Brødrene Diskerud» i Mysen. De måtte gi opp driften etter flere år med underskudd.

Desember ble den verste måneden i fjor, da var økningen i landet som helhet på 36,6 prosent. I Østfold steg konkurstallene med 150 prosent i løpet av julemåneden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.