NRK Meny
Normal

Kommunen vant første rettsrunde om Vartun

Ingen midlertidig forføyning, sier tingretten om striden om hva det tidligere omsorgssenteret skal kunne brukes til.

Vartun

Snøfonna får ikke sette i gang med andre tiltak enn å legge klart for boligkjøpere i det tidligere omsorgssenteret i Varteig, har tingretten slått fast.

Foto: Tomas Berger / NRK

Den midlertidige forføyningen skulle gjøre det mulig for eiendomsselskapet Snøfonna å sette i verk midlertidige planer for bruken av Vartun, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Dermed ville selskapet slippe å vente på en full rettsbehandling av spørsmålet om Snøfonna kunne bruke eiendommen som for eksempel et asylmottak i en to-tre års periode. Noe kommunen mener er å gå ut over grunnleggende forutsetninger for at de solgte Vartun i utgangspunktet.

Bjørn Erik Simensen, Snøfonna eiendom

Bjørn Erik Simensen og Snøfonna må også dekke kommunens saksomkostninger på 63.000 kroner.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Her legger kommunen på en heftelse etter at vi har blitt enige om et salg, sa Bjørn Erik Simensen i Snøfonna eiendom da selskapet iverksatte rettslige skritt tidlig i desember.

Partene var enige om at Snøfonna skulle betale markedspris på 13 millioner kroner for eiendommen, og med det få annullert klausulen om at boligene skulle reserveres for eldre kunder. Men selve handelen har ikke formelt sett blitt gjennomført enda, og det la retten vekt på.

– Siden Snøfonna Eiendom AS ikke har betalt, kan ikke retten se at Snøfonna Eiendom har et aktuelt krav på slettelse av klausulen, står det i rettsavgjørelsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi
  • Må betale erstatning etter ulykke

    En 22 år gammel mann må betale over 800 000 kroner i erstatninger etter en trafikkulykke på Osloveien i Moss for to år siden. Moss tingrett mener mannen kjørte svært fort og hadde for mange passasjerer i bilen. Bilen tok fyr og ble totalskadd etter ulykken, den domfelte og en passasjer ble skadet. Han må også utføre 60 timer samfunnstraff.