NRK Meny
Normal

Klarte ikke velge nytt formannskap

Gårsdagens bystyre i Moss endte i følge Moss Avis med komplett kaos - og uten et lovlig valgt formannskap.

ordfører i Moss Paul Erik Krogsvold

Ordfører i Moss, Paul Erik Krogsvold. Arkivfoto.

Foto: Dagmar Blaasvær / NRK

Et nytt listeforslag fra Arbeiderpartiet ble ikke godtatt av FrP, fordi det var levert for sent. Dette til tross for at Erlend Wiborg i Frp selv hadde poengtert at AP i utganspunktet hadde for få kvinner på listen.

Derfor står nå Moss kommune uten et lovlig valgt formannskap, skriver Moss Avis.

For få kvinner

De borgerlige partiene har beskyldt Arbeiderpartiet og samarbeidspartiene for å prøve å omgå kjønnskvoteringsregelen. Med Erlend Wiborg fra FrP i spissen krevde de flere kvinner inn i formannskapet.

Ny liste

Tage Pettersen fra Høyre kastet seg på, og Arbeiderpartiet hadde da et gruppemøte og leverte et nytt listeforslag til formannskapet. Det var i følge Moss Avis ikke godt nok for Frp, som hevdet at AP ikke hadde overholdt fristen for listeinnleveringen.

Det lykkes ikke NRK Østfold å komme i kontakt med ordfører Paul Erik Krogsvold tirsdag kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kåret til årets bysentrum

    Norsk Sentrumsutvikling har gitt Fredrikstad prisen for årets bysentrum. Det ble offentliggjort under en konferanse i Trondheim i dag, skriver Fredriksstad Blad. Tidligere i år ble byen kåret til årets mest attraktive by.

    Gangbrua i Fredrikstad
    Foto: Walter Schoffthaler
  • 19 viltpåkjørsler på tolv timer

    I løpet av tolv timer fra klokken seks i går kveld skjedde det 19 viltpåkjørsler i Värmland län. En elg ble påkjørt i Årjäng, rett øst for grensen ved Ørje, melder SVT Värmland. Tilsammen er femten rådyr, to elger, en hjort og et villsvin påkjørt. Ingen personer er skadet i forbindelse med ulykkene.