NRK Meny
Normal

Invitererer alle på festen sin

«Festivalen sin» er først i august, men allerede lørdag inviterer de på sommerfesten sin.

Lørdag 7. juni arrangeres "sommerfesten sin" på den gamle Peterson-tomta i Moss.

Arrangørene har fredag nesten alt klart til festivalen Sommerfestivalen sin. Bli med en av arrangørene, Morten Didriksen, rundt på festivalområdet.

Det som i utgangspunktet er et trist industriscenarie på den nedlagte papirfabrikken i Moss, bli lørdag forvandlet til en fest spekket med det arrangørene lover blir kjælighet, kreativitet, moro ogmangfold.

- Dette blir kjærlighet og fest, ja, sier Morten Didriksen, som er med å arrangere sommerfesten.

Festen foregår både inne i de gamle fabrikkhallene og på industriområdet.

Sjekk hvordan været blir i Moss lørdag!

Festen starter klokken fjorten, og etterhvert som dagen blir til kveld, øker alderen på målgruppen, ifølge Didriksen.

- Vi har en totalmålgruppe mellom 0 og 110 år, og vi har noe for alle, lover han.

Arrangørene er spesielt stolte over å kunne vise filmen Jukebox Records, som handler om den mosselegendariske platesjappa Jukebox i Moss. Ifølge nettsidene til festivalen er filmen en nostalgisk hyllest til rockebyen Moss, fortalt av en ny generasjon med unge filmskapere og skuespillere fra Moss. Bandet som står bak filmmusikken, gruppa Forbundet, spiller naturligvis på kvelden.

God hjelp fra VOKS

Arrangørene er klare på at de har vært helt avhengige av hjelp fra Moss Voksenopplærings- og kvalifiseringssenter, eller Moss Voks.

Moss Voks driver med opplæring i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere, og tjue til tretti elever derfra har gått på kurs for å arrangere festival. De har vært avgjørende for at festivalen kommer til, sier Didriksen.

- Vår jobb har egentlig bare vært å lede, resten har tatt seg av, smiler han fornøyd.

Også bedriften Gjenbruket har vært sentral i produksjon av barer og møbler.

- Det er et fantastisk samarbeid, sier Didriksen, og benytter muligheten til å ønske alle hjertelig velkommen.

- Jeg har en mistanke om at det kan komme noen flere enn vi har regna med, men det er bare kos. Og blir det kaos, så blir det i alle fall kontrollert kaos.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil har kjørt av veien

    I Moss har en bil har kjørt ut på et jorde på på fv. 120 Hobølveien. Det skal ha vært tre personer i bilen, som alle har kommet seg ut. Ifølge politiet skal alle virke uskadde.

  • Ku i møkkadam

    Halden brannvesen skriver på Twitter at de rykker ut på melding om ku i møkkadam. Den uheldige kua skal befinne seg ved Sørliveien.