NRK Meny
Normal

Intern nominasjonskamp i Frp

Både Håvard Jensen og Frederikke Stensrød har signalisert at de ønsker å bli partiets fylkesordførerkandidat.

Frps Frederikke Stensrød

Frederikke Stensrød mener hun har erfaring nok til å bli Fremskrittspartiets førstekandidat.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik

De to er i dag henholdsvis leder og nestleder i Fremskrittspartiets fylkestingsgruppe, og begge har gitt partiets nominasjonskomité beskjed om at de ønsker gjenvalg.

– Jeg føler i alle fall at jeg har nok erfaring til å bli en god toppkandidat for Fremskrittspartiet. Så hvis partiet ønsker det, sier jeg «ja, takk», sier Frederikke Stensrød til NRK.no.

Dette er ikke første gang Råde-politikeren skal opp mot Håvard Jensen i en nominasjonsprosess, denne gangen handler det om posisjonen som fylkesordførerkandidat.

– Det er jo flere anledninger hvor vi har tatt en nominasjonsfight, så det tror jeg vi skal tåle en gang til, sier Stensrød.

– Ikke noe ondt blod mellom oss

Det var også disse to som kjempet om gruppeledervervet etter at Erlend Wiborg trakk seg da han ble stortingsrepresentant. Jensen gikk seirende ut av den duellen, men Stensrød er ikke bitter av den grunn.

– Det er en del av gamet, og hvis man ønsker å være med så må man tåle det. Vi samarbeider godt i dag, så det er ikke noe ondt blod på noen måte.

Allerede mandag meldte NRK at Håvard Jensen ønsker seg førsteplassen på Fremskrittspartiets fylkestingsliste. Han ser frem til å møte Frederikke Stensrød til en ny kamp om viktige posisjoner.

– Jeg tar en ny runde med Frederikke. Vi jobber sammen på fylkestinget som representanter, og har en god dialog. Hvis hun har lyst til å prøve seg på den plassen så er hun hjertelig velkommen.

Håvard Jensen

Håvard Jensen mener det er sunt med konkurranse om den øverste plassen på fylkestings-lista.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

– Det er så mye flinke folk i Østfold Fremskrittsparti, så det forundrer meg ikke i det hele tatt, sier Jensen til NRK.no.

Ti navn er fremdeles aktuelle

Han mener det bare er sunt med intern kamp om fylkesordførerkandidaturet.

– Jeg visste vel at Frederikke kom til å svare, hvis NRK spurte, at hun ville utfordre meg som førstekandidat. Dette er noe en bare må finne seg i når en er i politikken, at det er noen som har ambisjoner. Det har Frederikke, det har jeg og helt sikkert en hel haug med andre også.

– Det kan bli flere som utfordrer den plassen, sier Jensen.

Nominasjonskomiteen i Østfold Frp er allerede godt i gang med sitt arbeid, og har sendt en liste med ti navn som de mener bør bekle de øverste plassene ut på høring til de tillitsvalgte i partiet.

– At Fremskrittspartiet har et luksusproblem med mange dyktige kandidater er jo bare bra, men det kan jo bare være én på førsteplass, sier leder av nominasjonskomiteen, Ulf Leirstein.

– Nå er det jo ikke uvanlig i Østfold Fremskrittsparti at sittende gruppeleder får gjenvalg, men det må vi altså ha en vurdering på.

Klare meninger fra lokallagene

Leirstein forteller at de har fått klare tilbakemeldinger fra grasrota om hvem de ønsker som toppkandidat, og at nominasjonskomiteen vil avgi sin endelige innstilling i løpet av oktober.

– Jeg opplever at man alltid er opptatt av hvem som skal bekle de viktigste posisjonene i Østfold Fremskrittsparti. Det er ryddige og skikkelige prosesser, og vi skal lande på den kandidaten vi mener vil profilere Frp best her i fylket, sier han.

Den endelige fylkestingslista vil bli vedtatt på partiets nominasjonsmøte i desember.

– Nå skal vi legge til grunn hva de tillitsvalgte i Østfold Fremskrittsparti har ment. De har vært veldig klare, så det blir spennende, sier Leirstein.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Må avlyse ponnileir

    Det omfattende utbruddet av Salmonella i hestemiljøet har medført at Det Norske Travselskap har besluttet å avlyse Ponnilandsleiren som skulle vært arrangert på Momarken Travbane 22. – 24. juni 2018. På sine nettsider skriver travselskapet at de skal i samarbeid med Mattilsynet se an situasjonen, men legger opp til nytt treff 3.-5. august.

  • Ikke lenger totalforbud mot ild

    Halden og Aremark opphever det totale forbudet mot åpen ild i skog og utmark, skriver Halden kommune på sine nettsider. Det generelle pålegget om aktsomhet og forbud mot bruk av åpen ild i skog og mark i tiden 15. april – 15. september gjelder som normalt.