NRK Meny
Normal

MA: - Ingen nullvisjon med høyere fart

Motorførernes Avholdsforbund (MA) hadde sitt landsmøte i Sarpsborg i helga, og ønsker de nye 110-grensene på europaveiene vekk.

MAs styreleder Ann-Cathrin Becken Ketil Solvik-Olsen

MAs styreleder Ann-Cathrin Becken og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på årets MA-landsmøte.

Foto: MA

Rus og høy fart er to ingredienser som ikke må blandes, er beskjeden fra MA's årsmøte. Signalene gikk blant annet til Frps samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, som var til stede.

Fartsgrensene er han ikke med på å sette ned igjen, men statsråden er ifølge MA ikke fremmed for tanken om at de høyeste fartsgrensene i det minste kan reduseres ved behov, for eksempel med elektronisk skilting.

Nullvisjon siden starten

MA har hatt rusfri trafikk som en hovedsak siden organisasjonen ble startet i 1928, og fulgte også sin røde tråd på årets årsmøte.

– Ingen skal dø på grunn av ruskjøring, sier styreleder Ann-Cathrin Becken, som kommer fra Torp i Østfold. Hun utfordret sammen med hele årsmøtet Solvik-Olsen på en rekke tiltak for å nærme seg organisasjonens nullvisjon.

– Det må settes inn mange forsterkede tiltak for å komme nærmere nullvisjonen om at ingen skal bli drept eller hardt skadet i trafikken. MA vil fortsatt engasjere seg i å sette et spesielt fokus også på enkeltmennesket i trafikken. Det gjelder en bredde av spørsmål fra alkolås til barnesikring i bil, sier Becken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trailer med motorstans

    En trailer har fått motorstans ved rundkjøringa etter avkjøringa Moen-krysset i Askim. Dette skaper kø ut på E18.

  • Stjal bil

    En Volkswagen Passat er blitt stjålet fra Svaneveien på Rolvsøy i løpet av natta. Bilen er sølvfarget og er 2007-modell.