NRK Meny
Normal

Her hopper Mads Østberg 50 meter i snowboardbakken

Rallyføreren satte uoffisiell verdensrekord under DC All In på Trysil i helgen.

Mads Østberg

Mads Østberg brukte flere forsøk på å klare rekordforsøket.

Foto: Adapta World Rally Team

Sko- og klesmerket DC arrangerte i helgen snowboard-, skateboard- og rallyfest i Parken Trysil.

DC All In ble arrangert for første gang i fjor, og et av høydepunktene var rallyfører Mads Østbergs forsøk på å sette verdensrekord i hopp med rallybil. Han klarte det ikke den gang, men i år var han tilbake for å prøve på nytt.

Driftssjef Jan Linstad forteller at hoppet i år ble bygd i samarbeid med Østbergs folk for å sette verdensrekord. Og rekord ble det.

I sin Ford Fiesta WRC hoppet «MadMads» 50 meter i snowboardbakken, og er trolig dermed den personen i verden som har hoppet lengst i en rallybil på snø.

– Å hoppe 50 meter på snø er vel en uoffisiell verdensrekord, det er det ingen tvil om, sier Østberg til NRK.no.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se rekordhoppet her:

(Begge videoene er filmet av Trygve Larsen/TrygveGL98 på YouTube)

Vet ikke hvor fort han kjørte

– Da vi skulle hoppe den første gangen så var jeg helt ødelagt. Jeg ville jo ikke at ting skulle gå galt, og jeg visste at vi ikke hadde regnet på hoppet. Vi hadde bare designet det på øyemål, uten å dra ut noen målebånd. Så jeg var nervøs på om det skulle funke. Det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt.

Det måtte nemlig flere forsøk til for at Østberg kunne kalle seg verdensrekordholder. Det første hoppet var «bare» på 18 meter, og dermed for kort. Hoppet endte også med at baken på bilen slo nedi hoppet.

Smellen hadde nok stanset de fleste fra å prøve en gang til. Men for Østberg var det bare en indikasjon på at han kunne klare å hoppe lenger.

– Da så vi hvor bra hoppet var, og at det fantes bra potensial i hoppet. Det var det å beregne hastigheten på det første forsøket som var vanskelig, og det var bare det at jeg tok i for lite fart.

Hvor fort kjørte du på det andre forsøket?

– Jeg vet faktisk ikke. Jeg hadde ikke noe speedometer som virket i går, så jeg aner faktisk ikke hvor fort jeg kjørte. Men vi snakker vel om en 120 kilometer i timen. Det er kanskje sykt, jeg vet ikke. Sånne ting er ganske naturlig for meg.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se det mislykkede forsøket her:

Klar for Rally Portugal

Østberg sier at det er morsomt for ham å delta på arrangementer som i helgen, for å få gjort «mye sprø ting», som han sier selv.

Om to uker er det imidlertid mer seriøst igjen. Da skal Våler-gutten kjøre Rally Portugal, og han håper på å bygge opp under den gode starten har hatt så langt i VM.

– Vi har startet veldig bra denne sesongen. Jeg ser på Portugal som et løp som funker veldig bra for meg, jeg liker det veldig godt. Vi har en bra mulighet til å vise oss bra frem der også.

Mads Østberg ligger for tiden på 4. plass i sammendraget, etter å ha endt på 3. plass i Rally Sverige, og 4. plass i Rally Mexico.

Rally Portugal starter 29. mars og varer til 1. april.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: