Havnet i elva, og så i arresten

En tur i elva var ikke nok til å avkjøle en hissig ung mann på bytur i Fredrikstad i natt.

Politi Twittermelding

HADDE IKKE DAGEN: Etterspillet for en hissig ung mann på bytur i Fredrikstad blir en saftig bot.

Foto: Skjermdump/Twitter

– Det der var en som ikke helt hadde dagen, sier operasjonsleder Martin Schie i Østfold politidistrikt.

Natt til søndag var travel for politiet i Østfoldbyene, mange ble bortvist fra Fredrikstad sentrum. Men en mann fra utenbys i 20-årene tok det litt lenger enn de andre, viser politiloggen.

Sinnafull på bytur

Først ble han bortvist fra et utested i sentrum på grunn av sterk beruselse. Ved midnattstid fikk politiet melding om at en person hadde hoppet i Vesterelva. Mannskaper var allerede ute i sentrum, og kom til stedet umiddelbart. Mannen ble reddet på land av en kamerat, men var lite blid.

– Han var da beruset, kranglete og aggressiv, forteller Schie.

– På bakgrunn av den oppførselen ble han bortvist fra sentrum.

Mannen gikk ikke lenger enn til den nattåpne 7/11-butikken i Fokus-bygget i Fredrikstad sentrum. En halv time etter turen i elva fikk politiet melding om slåssing ved butikken, og det viste seg at samme mann da hadde havnet i krangel og håndgemeng med en eller flere personer.

– Han var fortsatt aggressiv. Som belønning for dét, og for at han ikke hadde rettet seg etter politiets pålegg om å fjerne seg fra sentrum, så ble han satt inn til "tørk", sier operasjonsleder Schie.

Kjent skikkelse hjemme

Mannen er anmeldt for ordensforstyrrelser, og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg. Han er "behørig omtalt der han hører hjemme", svarer politiet på spørsmål om han er kjent av politiet fra før.

– Han sitter i arrest og vil få en bot når han løslates, sier Schie.