NRK Meny
Normal

Havnet i elva, og så i arresten

En tur i elva var ikke nok til å avkjøle en hissig ung mann på bytur i Fredrikstad i natt.

Politi Twittermelding

HADDE IKKE DAGEN: Etterspillet for en hissig ung mann på bytur i Fredrikstad blir en saftig bot.

Foto: Skjermdump/Twitter

– Det der var en som ikke helt hadde dagen, sier operasjonsleder Martin Schie i Østfold politidistrikt.

Natt til søndag var travel for politiet i Østfoldbyene, mange ble bortvist fra Fredrikstad sentrum. Men en mann fra utenbys i 20-årene tok det litt lenger enn de andre, viser politiloggen.

Sinnafull på bytur

Først ble han bortvist fra et utested i sentrum på grunn av sterk beruselse. Ved midnattstid fikk politiet melding om at en person hadde hoppet i Vesterelva. Mannskaper var allerede ute i sentrum, og kom til stedet umiddelbart. Mannen ble reddet på land av en kamerat, men var lite blid.

– Han var da beruset, kranglete og aggressiv, forteller Schie.

– På bakgrunn av den oppførselen ble han bortvist fra sentrum.

Mannen gikk ikke lenger enn til den nattåpne 7/11-butikken i Fokus-bygget i Fredrikstad sentrum. En halv time etter turen i elva fikk politiet melding om slåssing ved butikken, og det viste seg at samme mann da hadde havnet i krangel og håndgemeng med en eller flere personer.

– Han var fortsatt aggressiv. Som belønning for dét, og for at han ikke hadde rettet seg etter politiets pålegg om å fjerne seg fra sentrum, så ble han satt inn til "tørk", sier operasjonsleder Schie.

Kjent skikkelse hjemme

Mannen er anmeldt for ordensforstyrrelser, og for ikke å ha etterkommet politiets pålegg. Han er "behørig omtalt der han hører hjemme", svarer politiet på spørsmål om han er kjent av politiet fra før.

– Han sitter i arrest og vil få en bot når han løslates, sier Schie.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Snart kan du leie tretopphytter

  Tre grunneiere i Østfold har fått tillatelse til å bygge en eller flere hytter høyt oppe i trærne. I Rokke i Halden er Thorbjørn Wold i ferd med å sette opp sin første hytte, med støtte fra Innovasjon Norge. Planen er å bygge flere tretopphytter, ikke langt fra Klatreparken i Halden.

  Det er gitt tillatelse til oppføring av tretopphytter i Halden, Rakkestad og Våler kommune.

  Tretopphytte under oppføring i Halden
  Foto: Heidi Gomnæs
 • Regjeringspartiene sliter i Østfold

  Regjeringspartiene Høyre og Frp går kraftig tilbake på VGs partibarometer. De går tilbake med henholdsvis 7,1 og 4,7 prosentpoeng fra forrige Stortingsvalg, og dermed mister begge en representant dersom dette blir valgresultatet. Arbeiderpartiet er størst i Østfold med 35,9 prosent, ett prosentpoeng frem fra forrige stortingsvalg.