NRK Meny
Normal

Har spor etter to innbrudd

Politiet fant både fingeravtrykk og DNA-spor etter innbruddene i Mysen i natt, opplyser Follo politidistrikt.

Innbrudd Elkjøp Mysen

Platen i døra stenger nå hullet der gjerningspersonen tok seg inn i Elkjøp-butikken i Mysen.

Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Ca. klokken 0210 brøt en så langt ukjent gjerningsperson seg inn på Elkjøps butikk i Mysen ved å lage hull i inngangsdøren, opplyser operasjonsleder Kari Monsen i Follo politidistrikt.

Det er stjålet en del nettbrett og mobiltelefoner, og de butikkansatte skal i løpet av mandagen gå gjennom butikken for å se om mer kan være tatt.

– Politiet har sikret DNA-spor fra stedet, sier Monsen.

Kanskje stjålet PC

Drøyt to timer senere skjedde neste innbrudd, i Mysen barneskole. Der ble det knust en rute i inngangsdøren. Ifølge det politiet vet så langt, har tyven kanskje lagt mer igjen enn vedkommende fikk med seg – det kan ha blitt stjålet datautstyr fra skolen, men politiet har funnet fingeravtrykk.

Det ble også observert en person med sekk på ryggen etter innbruddet, men politipatruljens søk i området ført ikke til noen gjerningsperson.

Nå skal sakene etterforskes av indre Østfold politistasjon.

– Foreløpig har vi ingen formening om det er samme person som er ansvarlig for begge sakene, forteller Monsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.

  • Ny klubb for Jøndal

    Håndballspilleren Magnus Jøndal fra Hobøl skal spille for den tyske storklubben Flensburg-Handewitt neste sesong. Det melder dansk TV2. Jøndal spiller nå for den danske klubben GOG, men reiser over grensa til Tyskland neste sesong.

    Magnus Jøndal, ØIF Arendal
    Foto: Sander Heggheim/NRK