NRK Meny
Normal

Har spor etter to innbrudd

Politiet fant både fingeravtrykk og DNA-spor etter innbruddene i Mysen i natt, opplyser Follo politidistrikt.

Innbrudd Elkjøp Mysen

Platen i døra stenger nå hullet der gjerningspersonen tok seg inn i Elkjøp-butikken i Mysen.

Foto: Glenn Thomas Nilsen / NRK

Ca. klokken 0210 brøt en så langt ukjent gjerningsperson seg inn på Elkjøps butikk i Mysen ved å lage hull i inngangsdøren, opplyser operasjonsleder Kari Monsen i Follo politidistrikt.

Det er stjålet en del nettbrett og mobiltelefoner, og de butikkansatte skal i løpet av mandagen gå gjennom butikken for å se om mer kan være tatt.

– Politiet har sikret DNA-spor fra stedet, sier Monsen.

Kanskje stjålet PC

Drøyt to timer senere skjedde neste innbrudd, i Mysen barneskole. Der ble det knust en rute i inngangsdøren. Ifølge det politiet vet så langt, har tyven kanskje lagt mer igjen enn vedkommende fikk med seg – det kan ha blitt stjålet datautstyr fra skolen, men politiet har funnet fingeravtrykk.

Det ble også observert en person med sekk på ryggen etter innbruddet, men politipatruljens søk i området ført ikke til noen gjerningsperson.

Nå skal sakene etterforskes av indre Østfold politistasjon.

– Foreløpig har vi ingen formening om det er samme person som er ansvarlig for begge sakene, forteller Monsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.