NRK Meny
Normal

Har ikke fått tilbud om krisehjelp

Familien til drepte Naser Abdol Mohamady har ikke fått noen form for krisehjelp eller oppfølging av Fredrikstad kommune.

Naser Abdol Mohamady

Familien gravla Naser 15. juli. Nesten en måned etter drapet har de fortsatt ikke fått tilbud om krisehjelp fra Fredrikstad kommune.

Foto: Anne Ognedal

– Vi har opplevd et drap, vi har mistet en bror og en sønn. Det har snart gått en måned siden drapet, men vi har ikke fått tilbud om hjelp, sier Reza Abdol Mohamady, storebroren til Naser.

Familien er fortvilet over manglende hjelp fra Fredrikstad kommune.

Reza leste om kriseteamet som ble opprettet for familien til 30-åringen som døde i MC-ulykken i Sarpsborg natt til mandag. Han og familien har ikke fått noe lignende tilbud.

– De som har ansvaret for krisehjelp i kommunen har sikkert lest om drapet i mediene, det er rart at ingen har tatt kontakt, sier han.

Politisperring foran huset på Nabbetorp der Naser Abdol Mohamady ble funnet død

Naser ble skutt og drept i denne boligen på Nabbetorp i Fredrikstad 28. juni.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Har ikke rukket å sørge

Reza er norsk statsborger, men resten av familien er fra Iran. Han har måttet ordne med bisettelse, visa til familien og kontakt med tingretten og andre offentlige etater for praktiske ting.

– Jeg har måttet ordne alt det praktiske selv, sorgen har ikke kommet til meg ennå, det har vært så mye å gjøre, sier han stille.

Han har ikke hatt overskudd til å kontakte helseapparatet selv.

Mangler rutiner for oppsøkende krisehjelp

Kommuneoverlege i Fredrikstad, Anne Kristine Nitter, sier hun synes det er synd at familien ikke har fått tilbud om hjelp.

Hun forteller at legevakten må være involvert i ulykken for å tilby krisehjelp eller oppfølging.

Nitter tror grunnen til at familien Mohamady ikke har fått tilbud om hjelp skyldes at legevakten ikke var involvert da drapet skjedde.

– Vi har et veldig godt etablert tilbud når folk ber om det og når kommunens helsetjeneste er involvert på ulykkesstedet, men vi har ikke en oppsøkende virksomhet utover det.

Bør det ikke komme et tilbud fra kommunen om krisehjelp uavhengig om helsetjenesten er på ulykkesstedet eller ikke?

– Det skal vi se nærmere på når vi er tilbake fra ferie. Da vil vi gå gjennom rutinene for oppfølging og krisehjelp, sier Nitter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: