NRK Meny
Normal

Gutter dømt for torpedovirksomhet

Tre gutter i alderen 15 til 17 år er dømt for å ha banket opp en jevnaldrende gutt. Motivet for volden var innkreving av narkogjeld

Guttene hadde fått i oppdrag av en annen person å kreve inn 4.000 kroner i narkogjeld fra den jevnaldrende gutten.

 Oppdragsgiveren lovet dem en andel av beløpet dersom de fikk inn pengene.

Forlot gutt i snøen

Men da de i februar i år skulle hente beløpet, utviklet tingene seg raskt.

Alle guttene kjente hverandre fra før.

Gutten som skyldte penger ble med de andre for å ta ut de 4.000 kronene, men det viste seg at han ikke hadde penger på kontoen.

De tre guttene bestemte seg for å ta kameraten. De dro ham i bakken, og slo og sparket ham. Etter mishandlingen lot de ham ligge i snøen, og dro fra stedet.

- Ren torpedovirksomhet

Guttene var tiltalt for å ha forlatt gutten i hjelpeløs tilstand, men ble frifunnet for dette fordi han ikke var alvorlig skadet, og fordi de visste at han hadde mobiltelefon og kunne ringe etter hjelp.

Men Sarpsborg tingrett reagerer sterkt på at guttene, tross deres unge alder, drev det som kan virke som ren torpedovirksomhet.

Alle tre ble dømt til 90 timers samfunnstraff. At de innrømmet alt i retten, og tydelig angret på det de hadde gjort talte til deres fordel.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.