NRK Meny
Normal

Gummibåtrace i regn

Lørdag formiddag var et par hundre gummibåter på vei mot mål på tvers av Rødenessjøen i indre Østfold. Det er sjette gang Ørje Gummibåtfestival går av stabelen.

Gummibåtfestivalen i Ørje 2017

Mange løsninger tas i bruk når det seiles over Rødenessjøen i den årlige Gummibåtfestivalen.

Foto: Pål Andersen / NRK

Arrangør og Gummibåt-general Christian Nesset slår fast at været har vært bedre under det årlige gummibåtracet.

– Det er jo litt nedbør, men bortsett fra det er det godt oppmøte. Et par hundre gummibåter er på vei over her nå, sier han tidlig lørdag ettermiddag.

Han kan slå fast at folk kommer langveis fra for å delta i den 800 meter lange gummibåtregattaen på sjøen i Marker kommune.

– Det kommer folk fra Kristiansand, Trondheim, og vi har hørt at det er folk helt fra Stockholm her.

Lek og moro

Ørje Gummibåtfestival 2017

Været er ikke på arrangørenes og deltakernes side denne gangen, men et par hundre båter er likevel med i årets Gummibåtrace på Rødnessjøen i Marker.

Foto: Pål Andersen / NRK

Det er ikke om å gjøre å komme først i mål, men å komme i mål. Det går ikke så fort, og underveis er det mange påfunn. I målområdet på Tangen er det kåringer av morsomste gummibåt, og en sprintetappe.

– Det er mye kreativitet på utformingen av båtene. Det har vært laget modell av dampbåten Turisten, Kon Tiki har vært her og sjørøverskuter. Jeg ser at noen padler i et oppblåsbart badebasseng her ute...

Sikkerheten er ivaretatt av personell fra Norsk Folkehjelp, og vakter og politi er på plass i tilfelle racet skulle ta av i uønsket retning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Vil legge ned fire grendeskoler

  Rådmannen i Eidsberg foreslår å legge ned de fire grendeskolene i kommunen. Det skal bygges en ny barneskole i Mysen, og den skal dimensjoneres for fremtidig befolkningsvekst og for å kunne erstatte dagens fire grendeskoler, ifølge rådmannens forslag.

  Ordfører tar i mot folketog mot nedleggelse av grendeskoler.
  Foto: Lars H. Pedersen / NRK
 • Ulveseier for Naturfond i retten

  Verdens Naturfond (WWF) har vunnet fram i Oslo tingrett mot staten, derfor blir ulvejakt midlertidig stanset. Regjeringen vedtok i september lisensfelling av inntil 26 ulv utenfor ulvesonen. 12 av disse kunne felles i Oslo, Akershus, Østfold og Hedmark.

  Ulv
  Foto: SNO/Jan Huseklepp Wilberg