NRK Meny
Normal

Gleder seg over jernbaneløsning

Politikerne i Moss fryder seg over at jernbaneutbyggingen gjennom Moss endelig kommer i gang.

Irene og Tage
Foto: Knut Falch, SCANPIX, og Torgeir Haugaard

Utbyggingen av dobbeltspor forbi Moss og mot Rygge blir en realitet . Stortingspolitiker Irene Johansen fra Arbeiderpartiet sier det som har kommet frem i lekkasjer og pressekonferanser tidligere i dag er kjempebra.

Pengene skal komme

– Det som er satt av er 250 millioner i første planperiode, altså til og med 2013. Skal man få starte opp med planleggingen av tunnelen så må det komme nok over statsbudsjettet til å etablere prosjektorganisasjonen.

Hun lover at det ikke skal mangle penger, hverken til planlegging eller gjennomføring av prosjektet.

-Det tar tid fra planlegging til prosjektet står ferdig. Og vi skal følge dette opp over statsbudsjettet hvert år, så det ikke går for lang tid og man ikke begynner å bruke penger andre steder, sier Johansen.

Blir kvitt bremseklossen

Høyremann og Mosse-ordfører Tage Pettersen er like glad som sin sosialdemokratiske politikerkollega på Stortinget. Ikke minst fordi jernbanesituasjonen også har fungert som en propp i systemet for andre, nødvendige samferdselsprosjekter.

– Selv om det var lovet penger på budsjettet for 2013 til dette så må vi likevel si at dette er en seier, mener Pettersen.

– Dette gir oss mange muligheter fremover, først og fremst at vi kan få lagt løsningene for veiutfordringene i byen på plass når konseptvalgutredningen blir lagt på bordet i løpet av høsten.

– Men nå kan vi også begynne planarbeidet for Petersons tidligere arealer med tanke på byutvikling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Dødsulykke på RV 111

    Føreren av personbilen i ulykken på riksvei 111 er omkommet. Det bekreftet politiet for få minutter siden. Ulykken skjedde for en drøy halvtime siden. Det var en lastebil og en personbil som kolliderte, personbilføreren ble sittende fastklemt i bilen og det er også meldt om store materielle skader. Riksveien er stengt, men ifølge politiet er det manuell dirigering på stedet.

  • RV 111 blir stengt en stund

    Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er kalt ut til riksvei 111 etter ulykken. Vegen blir stengt lenge, melder Statens vegvesen. det er omkjøringsmulighet via Borge kirke på Fv 110.