NRK Meny
Normal

Gleder seg over jernbaneløsning

Politikerne i Moss fryder seg over at jernbaneutbyggingen gjennom Moss endelig kommer i gang.

Irene og Tage
Foto: Knut Falch, SCANPIX, og Torgeir Haugaard

Utbyggingen av dobbeltspor forbi Moss og mot Rygge blir en realitet . Stortingspolitiker Irene Johansen fra Arbeiderpartiet sier det som har kommet frem i lekkasjer og pressekonferanser tidligere i dag er kjempebra.

Pengene skal komme

– Det som er satt av er 250 millioner i første planperiode, altså til og med 2013. Skal man få starte opp med planleggingen av tunnelen så må det komme nok over statsbudsjettet til å etablere prosjektorganisasjonen.

Hun lover at det ikke skal mangle penger, hverken til planlegging eller gjennomføring av prosjektet.

-Det tar tid fra planlegging til prosjektet står ferdig. Og vi skal følge dette opp over statsbudsjettet hvert år, så det ikke går for lang tid og man ikke begynner å bruke penger andre steder, sier Johansen.

Blir kvitt bremseklossen

Høyremann og Mosse-ordfører Tage Pettersen er like glad som sin sosialdemokratiske politikerkollega på Stortinget. Ikke minst fordi jernbanesituasjonen også har fungert som en propp i systemet for andre, nødvendige samferdselsprosjekter.

– Selv om det var lovet penger på budsjettet for 2013 til dette så må vi likevel si at dette er en seier, mener Pettersen.

– Dette gir oss mange muligheter fremover, først og fremst at vi kan få lagt løsningene for veiutfordringene i byen på plass når konseptvalgutredningen blir lagt på bordet i løpet av høsten.

– Men nå kan vi også begynne planarbeidet for Petersons tidligere arealer med tanke på byutvikling.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.