NRK Meny
Normal

Avslutter jubileumsfesten på Rudskogen

Gatebil-sesongen avsluttes med jubileumsfest på Rudskogen denne helgen.

Gatebil avslutter jubileumssesongen med festival på Rudskogen i Rakkestad.

Stemningsrapport fra Gatebil. Video: Petter Larsson/NRK

Det aller første Gatebil-treffet på Rudskogen var høsten 1993, og var egentlig ikke noe særlig mer en enn gjeng med kamerater som ville prøve bilene sine på banen.

Til sammen deltok rundt 50 biler på det første året med festivalen. 20 år etter er det nærmere 40.000 personer som deltar på hovedfestivalen midt på sommeren.

I år er det jubileumssesong, og den avsluttes denne helgen – der det hele startet for 20 år siden.

Les også:

Motoren tok fyr

En av dem som hadde planlagt å delta på avslutningsfesten var André Thorvaldsen fra Rakkestad. Men hans Toyota Supra brøt sammen nesten før det hele var i gang.

– Jeg har kjørt i filler motoren. Det er sånt som skjer når man bruker motoren så til de grader til alle tider. Da må vi bygge nytt.

Hva tenkte du da det her skjedde?

– Det blir jo litt hektisk. Det startet jo å brenne, så jeg var ute av bilen før den stoppet for å få slokket det. Men det er sånt som skjer.

Du hadde tenkt til å være med i NM i drifting på søndag?

– Ja, det hadde jeg tenkt, så det var synd. Men jeg får heller låne bort noen deler til kompiser så de får kjørt litt, smiler han.

Les også:

André Thorvaldsen ødela bilen før han fikk deltatt i NM i drifting på Rudskogen.

André Thorvaldsen ødela bilen før NM. Video: Petter Larsson/NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ønsket å være synlige, ble svindlet

    Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.