NRK Meny
Normal

Svensk flesk stoppet vannforsyningen

Det er travle dager for skøytegruppa til Rakkestad IF under Gatebil på Rudskogen.

Det er travle dager for skøytegruppa til Rakkestad IF under Gatebil på Rudskogen.

Skøyteklubb står for vannet på Gatebil

Med over 40.000 besøkende i tillegg til ansatte og frivillige er det mye vann som skal til for å få hjulene til å gå rundt på Gatebil-festivalen på Rudskogen i helgen.

Og ansvaret for vannforsyningen er det skøytegruppa til Rakkestad IF som har tatt på seg.

– Vi fikk overtatt en tankbil fra kommunen som vi bruker for å sprøyte isen med på vinteren. Også benytter vi den til å få litt penger i kassa på sommertid, sier leder for skøytegruppa Snorre Bye.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vannbilen på Rudskogen

Denne tankbilen sørger for vannforsyningen til Gatebil på Rudskogen.

Foto: Espen Torgersen/NRK

«Harryhandel» forsinket dusjvannet

Kåre Hansen

Kåre Hansen forteller at billig flesk stanset vannforsyningen i halvannen time.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Bye regner med at det totalt går med 10.000 liter med vann i døgnet. En vesentlig mengde går til vann i dusjene, mens 2–300 liter går til drikkevann.

– Men det er en del som reagerer på at vi tar penger for vannet. Da sier vi at de kan ta turen rett opp bak oss, og betale 40 kroner for en halvliter med flaskevann. Vi tar fem kroner literen, og pengene går til skøytegruppa, sier Kåre Hansen.

Snorre Bye sier at vannet er god butikk for skøytegruppa. Han regner med at vannbilen deres kjører inn 30.000 kroner i året. Noe som hjelper godt på driftsutgiftene.

Men lørdag formiddag var det like før hele vannforsyningen til motorfesten stoppet opp. Grunnen: En vannbilsjåfør på jakt etter billig flesk.

– Sjåføren som skulle hjelpe oss var uheldig på veien hjem fra «harryhandel», og ødela bilen. Dermed var dusjene uten vann i halvannen time, til kundenes store fortvilelse, sier Kåre Hansen.

Les også:

– Folk skrur av dusjhodene

Snorre Bye

Snorre Bye kan fortelle at det er mye jobb med å holde dusjene på Rudskogen i god stand.

Foto: Espen Torgersen/NRK

Men det er ikke bare de dusjende som er fortvilet. Snorre Bye forteller at skøytegruppa også har fått ansvaret for å holde dusjene i god stand – og det er ikke alltid like lett.

– Dusjene er egentlig ikke vårt ansvar, men siden det er vi som leverer vannet og står for pumpene, så blir det til at vi får ansvaret for dusjene også. Vi må ta noen runder og gjøre rent i slukene.

Hva er det største problemet med dusjene?

– Folk river av slanger og skrur av dusjhoder. Vi må stadig vekk gå over dusjene og sjekke at de fungerer. Også er det et problem at folk glemmer å skru av krana når de er ferdige med å dusje. Da går det litt mye vann, smiler han.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Setter opp fartsgrensen på E6

    Fra mandag kan man igjen kjøre i 110 km/t på E6 mellom Korsegården i Ås og Moss, skriver Moss Avis. Gjennom vinteren har strekningen hatt fartsgrense på 100 km/t.

  • Fire av fem bedrifter med mangler

    Fire av fem bedrifter i Østfold og Akershus som ble kontrollert av arbeidstilsynet i februar og mars, hadde feil og mangler på produksjonsutstyr. Slike mangler kan føre til alvorlige skader, mener tilsynet.