NRK Meny
Normal

Frykter forsinkelser i veiutbyggingen i Nedre Glomma

Fylkesordfører Ole Haabeth frykter store forsinkelser i veiutbyggingen i Nedre Glomma-regionen. Grunnen er at Veivesenet varsler forsinkelser i å få bygd firefeltsvei i Sarpsborg.

Laster kart, vennligst vent...

Det er Fredriksstad Blad som først omtalte forsinkelsene i veiutbyggingen av firefeltsvei mellom Torsbekkdalen og Alvim i Sarpsborg. Det er planlegging som fører til forsinkelsene, opplyser Statens vegvesen.

Bompenger forsinkes også

Disse forsinkelsene fører til at 11 bommer i Sarpsborg og fire i Fredrikstad først vil komme opp tidligst i 2020, skriver avisen tirsdag. Bommene er ment å være med å finansiere utbyggingen av Bypakke Nedre Glomma.

– Vi har vært klar over at det er en stor utfordring å holde tidsplanen. Grunnen for det er at statsråden har bestemt seg for å dele prosjektet opp i flere faser, mener fylkesordfører Ole Haabeth.

Fylkesordfører Ole Haabeth (Ap)

Fylkesordfører Ole Haabeth.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Den første fasen er strekningen Simo-Ørebekk i Fredrikstad på RV110, hvor rivearbeidene på strekningen startet tidligere i år. De første bomstasjonene kommer etter planen i 2017, på denne strekningen.

Fylkesordføreren frykter at forsinkelsene i fase 2, utbygging til firefeltsvei i Sarpsborg, vil føre til videre trafikkaos på strekningene.

– Det går ut over fremkommeligheten, også for kollektivtrafikken. Så når bussen står i den samme køene som bilene, så er det ikke så attraktivt å ta bussen.

– Vi jobber nå for at utbygging skal skje så raskt som mulig, sier Haabeth.

For høyt ambisjonsnivå

Leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune, Olav Moe, synes forsinkelsene er beklagelig.

olav moe

Olav Moe, leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune.

Foto: Petter Larsson / NRK

– Det kan jo tenkes at ambisjonsnivået på fremdrift var litt for høyt, sier Moe videre.

– Jeg er litt overrasket over at temaet kommer opp nå. Vi hadde jo forventa at utbyggingen skulle kjøres som planlagt.

I løpet av oktober er det nytt møte i styringsgruppen for utbyggingen av bypakken. Olav Moe håper de får mer informasjon i møtet for å se hva de kan gjøre med forsinkelsene av utbyggingen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann til sykehus med skuddskader

    En mann i 30-årene ble fraktet fra Tistedal i Halden til sykehus med skuddskader lørdag kveld. – Det er foreløpig ukjent skadeomfang. Det er ennå uklarheter om hvordan dette er skjedd, skriver politiet på Twitter.
    Politiet har innledet etterforskning ved Rema 1000 i Tistedal der meldingen om mannen først kom.
    (NTB)

  • Stjernen vant

    Stjernen vant 3-2 mot Frisk Asker på bortebane i dagens eliteseriekamp i ishockey. Kampen ble avgjort med straffeslag.