NRK Meny
Normal

Frelsesarmeen frykter at flere havner på gata

Moss kommune ønsker å stramme inn på reglene som gjelder for at vanskeligstilte skal få seg kommunal bolig.

Flere mennesker vil havne på gata dersom Moss skjerper boligkravene. Det frykter Frelsesarmeen. Kommunen ønsker å stramme inn på reglene som gjelder for at vanskeligstilte skal få seg kommunal bolig.

Jon Roger Hagen har fått seg bolig gjennom Moss kommune mot at han klarer å ta ansvar. Foto/redigering: Birger Kjølberg.

– Jeg kan ikke få det bedre. Jeg har det kjempebra, sier Jon Roger Hagen fra Moss.

Eget kjøkken, sofa og TV er uvant kost for han. Etter et langt liv som bostedsløs har han fått seg bolig gjennom Moss kommune mot at han klarer å ta ansvar.

– Jeg betaler alle regninger, husleie, strømmen og kommunale avgifter. Og så må jeg oppføre meg som et menneske.

– Skaper større problemer

Rune Isegran, leder for Frelsesarmeen i Moss

Rune Isegran i Frelsesarmeen frykter at flere vil havne på gata.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

I fremtiden kan vanskeligstilte risikere å bli kastet ut eller ikke få bolig dersom de sier nei til en tett oppfølging fra kommunen.

Politikerne skal ta stilling til saken neste uke. Etter å ha sett saken i Moss Avis frykter Frelsesarmeen flere vil havne på gata.

– Hvis det er krav de ikke kan oppfylle, kan konsekvensene bli at de havner på gata. Det er det egentlig ingen som ønsker, for det er et enda større problem, sier Rune Isegran, leder for Frelsesarmeen i Moss.

Vil stille større krav

Men det er et mindretall som risikerer å bli kastet på dør, garanterer kommunen.

leder for boligsosial avdeling i Moss, Tore Ekran

Tore Ekran i Moss kommune sier at de kanskje må stille høyere krav.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Vi har noen få som gjentatte ganger er blitt kastet ut av kommunale boliger, som har gjort hærverk i kommunale boliger. Da må vi kanskje stille større krav til dem om å ta imot hjelpetiltak, sier leder for boligsosial avdeling i Moss, Tore Ekran.

Det må likevel det sørges for midlertidige botilbud for verstingene, mener Frelsesarmeen.

– Det må finnes et nederste trinn på dette som likevel er verdig, sier Rune Isegran.

Moss har fire midlertidige boliger og sier de vurderer å utvide det tilbudet.

– Vi jobber videre nå med et prosjekt med noen få enklere boliger, veldig små, enkle og robuste boliger som ligger litt for seg selv, som kanskje kan være et tilbud til målgruppen vi snakker om, sier Tore Ekran.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.