NRK Meny
Normal

Frister politikerne med nytt tilbud

Selskapet Høegh Eiendom vil overta ansvaret for deler av det planlagte opplevelsessenteret Barnas fredsverden i Moss.

Barnas Fredsverden

Moss kommune blir nå bedt om å garantere for en husleie på 4,8 millioner året, det er 1,4 millioner mindre enn først foreslått.

Foto: Code: architecture

Høegh Eiendom har nå kommet med et nytt kontraktsforslag til opplevelsessenteret «Barnas fredsverden» i håp om at politikerne i Moss sier ja.

Moss kommune blir nå bedt om å garantere for en husleie på 4,8 millioner året, det er 1,4 millioner mindre enn først foreslått.

Høegh Eiendom tar dermed ansvar for leien av deler av bygget, sier regionansvarlig Karl Erik Navestad.

– Vi foreslår å dele ansvaret for bygget med Moss kommune. Høeg Eiendom tar hånd om 1000 kvm, mens kommunen må garantere for de resterende 3000 kvm. Dette gjør vi for å minske den økonomiske risikoen for kommunen, sier Navestad til NRK.no.

LES OGSÅ:

Håper flertallet snur

30. januar valgte flertallet i formannskapet å utsette avgjørelsen om å gi Barnas Fredsverden økonomisk støtte. I utgangspunktet skulle Moss kommune gi 20 millioner til driften av fredssenteret, samt en husleiegaranti på 6,2 millioner kroner i året.

Bakgrunnen for at H, Frp, V og KrF valgte å utsette vedtaket var at den økonomiske usikkerheten var for stor. Ap og SV ønsket på sin side å si ja til prosjektet.

Førstkommende mandag skal bystyret behandle saken og regionansvarlig Karl Erik Navestad i Høegh Eiendom håper det nye kontraktforslagert får flertallet til å snu og si ja.

– Vi ble bekymret da formannskapet sa nei, så da prøver vi å gjøre det vi kan for å imøtekomme kommunen, sier Navestad.

Taus om hva partiet vil stemme

Helt konkret er det 460 kvm i 5.etg og ca. 540 kvm i 4.etg som Moss kommune nå vil slippe å stille husleiegaranti for.

Kommunen må uansett ta stilling til om de må gi 20 millioner kroner til investering av innhold som i det opprinnelig kontraktsforslaget.

Ordfører Tage Pettersen ønsker ikke å si hva hans parti vil stemme for i bystyret til mandag.

– Vi skal ha et gruppemøte i forkant av møtet hvor saken skal diskuteres, sier Pettersen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.