NRK Meny
Normal

Bakke: – Ikke ofte man drar til Fredrikstad som favoritt

Sogndaltrener Eirik Bakke tar ikke lett på kampen mot Fredrikstad, selv om det blir topp mot bunn på Fredrikstad stadion i kveld.

Eirik Bakke takkar for kampen

Eirik Bakke og Sogndal er inne i en periode med tøffe og avgjørende kamper i 1. divisjon.

Foto: Alf Vidar Snæland / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Sogndal tok en etterlengtet trepoenger hjemme mot Bryne mandag og ligger fremdeles alene på toppen av 1. divisjon.

I kveld reiser de til Fredrikstad - som er i desperat poengnød 12 serierunder før slutt. Sogndaltrener Eirk Bakke innrømmer at laget hans må tåle å bli sett på som favoritter før kveldens oppgjør.

– Det er ikke ofte man reiser til Fredrikstad med et favorittstempel. Men slik situasjonen er nå, så må vel selv vi innrømme at vi kanskje er favoritter denne gang, sier Bakke til Fredriksstad Blad, og legger til at han på ingen måte tar lett på FFK.

– I denne ligaen er det jevne kamper hver eneste gang. Hvis ikke man leverer på topp i samtlige minutter går du på en smell. Det er heller aldri lett å møte lag i poengnød. Vi i Sogndal vet veldig godt hvordan FFK har det om dagen, sier han til avisen.

– Må jobbe med det positive

FFK Arne Erlandsen

Fredrikstadtrener Arne Erlandsen forventer en tøff kamp mot serielederne i 1. divisjon i kveld.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Fredrikstad har ikke tatt tre poeng siden de slo Bryne 3-2 i starten av juli.

Trener Arne Erlandsen forventer en tøff og jevn kamp - og forventer at spillerne står opp i 90 minutter mot Sogndal.

– Vi må jobbe med å jobbe videre med det positive, som den andre omgangen mot Kristiansund og bli flinkere på å skjule de negative sidene vi har i laget. Det er snakk om å få frem det vi er gode på, ligge tett og være tøffe i duellene slik alle lag i OBOS-ligaen er gode på, forteller han til fredrikstadfk.no.

Mangler toppscoreren

FFK mangler sin suverene toppscorer i Henrik Kjelsrud Johansen i kveld. Spissen, som står med sju mål så langt i år, må stå over med karantene.

Det er imidlertid ventet at både Roger Risholt og Tim Nilsen er klare til å møte Sogndal.

For gjestene er det klart at Ulrik Flo ikke spiller i kveld. I tillegg sliter flere spillere, som Babacar Sarr og Hannu Patronen, med småskader.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Gratis buss og tog for russen

  Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Østfold fylkeskommune viderefører tilbudet om gratis buss og tog innenfor fylkesgrensa for russen. Målet er en mer trafikksikker russetid og samtidig gi russen gode kollektivvaner. Tilbudet gjelder fra 18 april til 18 mai.

  Russ på Fredriksten
  Foto: Sebastian Nordli/NRK
 • Ønsket å være synlige, ble svindlet

  Det var et ønske fra enkelte avdelinger i Teknisk etat i Halden kommune om å være synlige for befolkningen, som ledet kommunen inn i svindelen til Det Norske Kartselskapet. Det forteller lederen for Kommunikasjon og service, Martin Vik. Det Norske Kartselskapet skal ha svindlet 600 000 kroner fra kommunen mellom 2012 og 2013.

  Halden kommune
  Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK