Bakke: – Ikke ofte man drar til Fredrikstad som favoritt

Sogndaltrener Eirik Bakke tar ikke lett på kampen mot Fredrikstad, selv om det blir topp mot bunn på Fredrikstad stadion i kveld.

Eirik Bakke takkar for kampen

Eirik Bakke og Sogndal er inne i en periode med tøffe og avgjørende kamper i 1. divisjon.

Foto: Alf Vidar Snæland / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Sogndal tok en etterlengtet trepoenger hjemme mot Bryne mandag og ligger fremdeles alene på toppen av 1. divisjon.

I kveld reiser de til Fredrikstad - som er i desperat poengnød 12 serierunder før slutt. Sogndaltrener Eirk Bakke innrømmer at laget hans må tåle å bli sett på som favoritter før kveldens oppgjør.

– Det er ikke ofte man reiser til Fredrikstad med et favorittstempel. Men slik situasjonen er nå, så må vel selv vi innrømme at vi kanskje er favoritter denne gang, sier Bakke til Fredriksstad Blad, og legger til at han på ingen måte tar lett på FFK.

– I denne ligaen er det jevne kamper hver eneste gang. Hvis ikke man leverer på topp i samtlige minutter går du på en smell. Det er heller aldri lett å møte lag i poengnød. Vi i Sogndal vet veldig godt hvordan FFK har det om dagen, sier han til avisen.

– Må jobbe med det positive

FFK Arne Erlandsen

Fredrikstadtrener Arne Erlandsen forventer en tøff kamp mot serielederne i 1. divisjon i kveld.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Fredrikstad har ikke tatt tre poeng siden de slo Bryne 3-2 i starten av juli.

Trener Arne Erlandsen forventer en tøff og jevn kamp - og forventer at spillerne står opp i 90 minutter mot Sogndal.

– Vi må jobbe med å jobbe videre med det positive, som den andre omgangen mot Kristiansund og bli flinkere på å skjule de negative sidene vi har i laget. Det er snakk om å få frem det vi er gode på, ligge tett og være tøffe i duellene slik alle lag i OBOS-ligaen er gode på, forteller han til fredrikstadfk.no.

Mangler toppscoreren

FFK mangler sin suverene toppscorer i Henrik Kjelsrud Johansen i kveld. Spissen, som står med sju mål så langt i år, må stå over med karantene.

Det er imidlertid ventet at både Roger Risholt og Tim Nilsen er klare til å møte Sogndal.

For gjestene er det klart at Ulrik Flo ikke spiller i kveld. I tillegg sliter flere spillere, som Babacar Sarr og Hannu Patronen, med småskader.

Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke dyrere for grunneier

    Det er usikkert hvor mye det vil koste å gjøre videre undersøkelser av vikingskipet i Jellhaugen. Riksantikvaren har allerede inngått avtale med bonden som eier åkeren om erstatning for at han ikke får dyrket der neste år.

  • Arbeidsplasser til Fredrikstad

    Helfo skal redusere antall kontorsteder fra dagens 22 til 6 større kontorer. Fredriksstad Blad melder at kontoret i Fredrikstad er et av dem som opprettholdes, og nå er det klart at det også blir 10–30 nye arbeidsplasser i kommunen.