NRK Meny
Normal

Forlot mishandlet gutt i snøen

Fire 16 år gamle gutter forlot en jevnaldrende gutt i snøen etter å ha mishandlet ham grovt.

I dag starter rettsaken mot de fire 16-åringene i Sarpsborg tingrett.

De står tiltalt for å ha slått og sparket en jevnaldrende gutt, før de forlot ham liggende hjelpeløs i snøen i februar i år.

Bar preg av mishandling

Ifølge tiltalen er volden ansett som ekstra grov fordi den bar preg av ren mishandling, og at ungdommene var sammen om ugjerningen.

Guttenes forsvarer, Harald Otterstad, sier alle de tiltalte har innrømmet det de har gjort.

- De har lagt kortene på bordet. De innrømmer at tre av dem sammen har bidratt til dette som heter legemsfornærmelse, sier Otterstad.

- Det er ikke så som skal til for at noe kalles en legemsfornærmelse. Men i denne saken er det helt åpnebart snakk om legemsfornærmesle, legger han til.

Hoppet på gutten

Den fjerde gutten er ikke tiltalt for selve volden, men må møte i retten sammen med kameratene fordi de alle har forlatt den forslåtte gutten hjelpeløs i snøen.

Før gutten ble forlatt, var han blitt slått og sparket i hodet og på kroppen. De tiltalte skal også ha hoppet på den fornærmede da han lå på bakken.

- Ikke blind vold

Bakgrunnen for volden skal være en krangel.

- I rettssaken vil bakgrunnen for dette komme klart fram, og da vil man kunne forstå bedre at det er en årssak til dette. Dette er med andre ord ikke en blind vold-sak, sier advokat Harald Otterstad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mindre personskade etter ulykke

    Politiet opplyser at en person har blitt lettere skadet etter trafikkulykken på E6. To biler var involvert i ulykken, som skjedde i nordgående løp ved Høk i Sarpsborg.

  • Trafikkulykke på E6

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på E6 mellom Sarpsborg og Halden. Ulykken har skjedd i nordgående felt og brannvesenet fra begge byene har rykket ut, skriver Alarmsentral Brann Øst på Twitter.