NRK Meny
Normal

Forlenget varetekt for voldtektssiktet

Mannen som er siktet for å ha voldtatt en kvinne i romleiren på Lisleby er varetektsfengslet i fire nye uker.

Tingretten

Den varetektsfengslede rumeneren har i politiavhør innrømmet at han hadde sex med den fornærmede kvinnen i en campingvogn i romleiren på Lisleby i Fredrikstad.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Den siktede mannen i 30-årene samtykket til fortsatt varetektsfengsling.

I politiavhør har mannen erkjent at han hadde samleie med den fornærmede kvinnen, men han har forklart at det var kvinnen selv som ønsket at de skulle ha samleie, og at de to ble enige om at de skulle ha det.

Han skal ha tatt med seg kvinnen til campingplassen på Lisleby i en taxi.

– Hun ville ikke blitt med meg hjem, dersom hun ikke ønsket seksuell omgang med meg, har han forklart ifølge en tidligere fengslingskjennelse.

Ifølge kjennelsen oppfatter tingretten kvinnens forklaring som konsistent og detaljrik nok til at det styrker troverdigheten hennes.

Politiet fikk kritikk

Da mannen ble varetektsfengslet forrige gang, 29. juni, bemerket retten at fremdriften av etterforskningen av saken ikke hadde vært tilstrekkelig god.

Det var blant annet ikke sendt inn prøver til Folkehelseinstituttet for analyse og ytterligere avhør var ikke foretatt.

Aktor opplyste imidlertid at dette arbeid ville bli prioritert og at saken kunne forventes ferdig etterforsket i løpet av den nye fengslingsperioden, og at saken da ville bli sendt Statsadvokatene i Oslo for påtalemessig avgjørelse.

– Saken er ferdig etterforsket fra vår side, og siktede har fått forlenget varetekt i nye fire uker. Alt er nå oversendt jurist, som vil vurdere tiltalespørsmålet videre, sier politioverbetjent Jan Ekeberg til Fredriksstad Blad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.