NRK Meny
Normal

Flytter gatekunst inn på stuntmannskole

Under «Sommerfesten Sin» i Moss gjør Kari Skotte Lauritzen om John Smith Kabashis stuntmannskole til kunstgalleri.

Street art

Kari Skotte Lauritzen fra Galleri Lauritzen stiller ut på Verket 7. juni.

Foto: Privat

Hun driver et nettbasert kunstgalleri i Våler som spesialiserer seg på gatekunst. Under «Sommerfesten Sin» overtar Galleri Lauritzen lokalene til International Stunt Academy (ISA) på Peterson-tomta, og stiller ut flere kjente kunstnere.

– Det som er kult med lokalet, er at de driver med parkourtrening der også. Det er jo gateidrett og det passer fint sammen med street art, forteller hun.

LES OGSÅ:

Ipad-kunst på veggene

Dermed kan man oppleve verkene til gatekunstnerne Dolk, Pøbel, Atle Østrem og Nikolai Lockertsen.

Lockertsen, som selv er fra Moss, viker dog litt utenfor gatekunst-begrepet, da han lager all kunsten på Ipad.

– Det er ikke akkurat gatekunst, men det settes i samme bås. Det er en ny og moderne type kunst – og banebrytende innenfor kunstverden. Det er tegnet for hånd på Ipad og er trykket og selges som fullverdig kunstverk, forteller Lauritzen.

Stort program

Men det er ikke bare kunst som står på programmet for «Sommerfesten Sin». De lokker med eksotisk mat fra alle verdenshjørner, musikk i mange genre og verdenspremiere på film fra og om musikklivet i Moss.

– Vi fikk med oss en liten flik av musikkmiljøet rundt Jukebox Records da vi vokste opp, og var fascinert av hvor viktig dette var for «musikksmaken» i Moss. Dette var en faghandel hvor folk hadde et stort hjerte for faget sitt og som formidlet dette til kundene sine. Vi ønsket å lage musikalsk lokalhistorie, fortalt av en ny generasjon, sier filmens fotograf Ingvill Sunnby til sommerfestens nettsider.

Festivalen setter punktum en gang ut på natten i de gamle nedlagte industribygningene med DJ Ost. Dette er Osten fra den verdenskjente duoen Ost & Kjex. Han varter opp med et repertoar som strekker seg fra dansbar rock, afrobeat, funk, soul, elektronika og house.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Bakke kan bli årets trener

  Sarpsborg 08s trener Geir Bakke er en av fem som er nominert til årets trener. De andre er Christian Michelsen (Kristiansund), Kåre Ingebrigtsen (Rosenborg), Lars Bohinen (Sandefjord)
  og Tor Ole Skullerud (Strømsgodset). Prisen deles ut 27. november.

  Geir Bakke
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Trafikkulykke på E6

  Flere biler er involvert i en trafikkulykke ved Rygge sørgående, rett etter kryss 12 Halmstad. Statens vegvesen meldte først at fem kjøretøy er involvert, mens politiet skriver på Twitter at det dreier seg om tre kjøretøy.