NRK Meny
Normal

Flybåten har tatt av

Flybåten mellom Tønsberg og Engelsviken i Fredrikstad har opplevd en nesten dobling av passasjertallene fra i fjor til i år.

Arne Osmundsvaag i Flybåten AS strålte om kapp med sola sammen med innleide vertinner under lanserin

Arne Osmundsvaag i Flybåten AS strålte om kapp med sola sammen med innleide vertinner under lanserin

Foto: Rune Jensen, NRK.

Mye av veksten skyldes en god sommer, men flere enn turister benytter seg av tilbudet, sier daglig leder i Flybåten, Arne Osmundsvaag.

Mange førstegangsreisende

- Vi er definitivt på vei til å sette oss i markedet, sier Osmundsvaag.

- Hver dag har vi mellom 50 og 60 % nye reisende.

Det ble en tung start for ekspressruten mellom Tønsberg og Fredrikstad, som startet i september i fjor. Tidvis gikk båten uten en eneste passasjer. Men etterhvert satte markedsføringen spor i befolkningene, og tallene har tatt seg opp. Den største delen av trafikkveksten har gått fra vest mot øst. Osmundsvåg tror denne tendensen vil øke.

Gamlebyen trekker

- I fjor var det mest trafikk fra øst til vest, i år har det vært omvendt, sier Osmundsvåg.

- Gamlebyen slo skikkelig til i sommer, og er en av grunnene til at vi fikk opp trafikken såpass fort. Gamlebyen er blitt et veldig populært mål for dagsutflukter.

- Industrien i Østfold sørger også for at det er langt fler pendlere som drar østover, mener Osmundsvaag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.