NRK Meny
Normal

Fikk samfunnsstraff for væpnet ran

To mosse-kvinner i 20-årene er dømt etter at de ranet en gullsmedforretning i august i fjor.

Kvinnene brukte kniver for å true til seg store verdier under ranet og bandt og teipet fast ekspeditøren.

I Moss tingrett ble de dømt til 420 og 360 timers samfunnsstraff, samt 60 dagers ubetinget fensgel.

Den ene kvinnen hadde tidligere jobbet hos gullsmeden og kvinnenes forsvarere hevdet i retten at ranet var grovt, men at det lå på grensen til simpelt ran.

Hadde tid til å ombestemme seg

Men retten var av en annen mening:

«...De tiltalte hadde valget helt til siste slutt om å begå ranet, og de valgte å gjøre det. Retten viser videre til at de hadde med seg to store knivblad på henholdsvis 17 og 20 centimeter som var godt egnet til å fremkalle alvorlig frykt for vold.»

Kvinnene fikk med seg smykker og klokker med prislapp til en samlet verdi på nesten 370.000 kroner. I tillegg fikk de med seg varer som ikke var priset og en rull med kontanter.

Sliter psykisk etter ran

Kvinnen som ble utsatt for ranet har i ettertid fått sitt liv endret. Hun forklarte i retten at hun er blitt skvetten og reagerer på brå eller plutselige bevegelser. Hun har i tillegg fått et problem med at hun føler frykt når noen personer befinner seg bak henne.

Hun ble i Moss tingrett tilkjent 20.000 kroner i oppreisning som de dømte kvinnene må betale.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter på bergingsbil

    Vegtrafikksentralen øst melder at det er ventetid for bergingsbil som kan få bort et vogntog som stenger for Oslofjordtunnelen i retning Drøbak. Det er uvisst hvor lenge tunnelen blir stengt.

  • Oslofjordtunnelen stengt mot Drøbak

    Oslofjordtunnelen i Akerhus og Buskerud er stengt i retning mot Drøbak. Det pågår berging av en vogntog i tunnelen, melder Vegtrafikksentralen øst.