Temperaturen på kremkakene lå på 11 grader, og i selve kjøledisken lå temperaturen på 14 grader da Mattilsynet besøkte bakeriutsalget i Fredrikstad.
10 grader for varmt
En så høy temperatur er ikke akseptabelt, sier seksjonssjef Jorunn Aasgaard Grini i Mattilsynet.
- Det endte med umiddelbart omsetningsforbud. Kjøletemperaturen i en kremkakedisk skal ligge mellom -1 og 4 plussgrader.
Etter Mattilsynets kontroll har utsalget reparert kjøledisken, og det jobbes med å få temperaturen ned til det nivået det skal ligge på.
Hadde ikke eget personaltoalett
I Sarpsborg fikk også et annet bakeriutsalg for kort tid siden påpakning fra Mattilsynet. Her ble det reagert på at virksomheten ikke hadde eget personaltoalett.
- Det utsalget hadde felles toalett med firmaer som ikke driver med næringsmidler, og i våre forskrifter står det at næringsmiddelvirksomheter skal ha eget personaltoalett, opplyser Grini i Mattilsynet.
På tross av de to tilfellene har ikke Mattilsynet noe spesielt inntrykk av at det står dårlig til med kjøling og hygiene i bakeriutsalgene.